İzmir'de Kur’an-ı Kerim’i yırtıp yakan iki kişi tutuklandı!

İzmir Çiğli’de İslam’a ve Kur’an-ı Kerime yapılan saygısızlık şaşkınlık yarattı, ‘‘yok artık’’ dedirtti. Ahlak yoksunu bir grup kişi alkol tükettikleri sırada Kur'an-ı Kerim'i yırtıp daha sonra da ateşe verdi. Üstelik 2 şahıs, infial yaratan o görüntüleri bir de sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Provokasyonu gerçekleştiren Berke Can Çoban ve Mert Atakan Durmaz, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklandı.

GÜNDEM 04.10.2022, 10:29 05.10.2022, 08:28
İzmir'de Kur’an-ı Kerim’i yırtıp yakan iki kişi tutuklandı!

26 Eylül günü sosyal medya kanallarında paylaşılan görüntüler, izleyenlerin adeta kanını dondurdu. İzmir Çiğli’de bir evde çekildiği tespit edilen görüntülerde, İslam düşmanı iki kişinin, alkol sofrasında dini değerler ile saygısızca alay ettiği ve içlerinden birinin Kur'an-ı Kerim'i yırttıktan sonra ateşe verdiği görüldü.

İslam düşmanları saygısızlıkta sınır tanımadılar!

Kur’an-ı Kerimi yırtıp yakan kişiyi videoya çeken kişinin de İslam'a ve Müslümanlara ilişkin hakaret ettiği anlarda görüntülere yansıdı.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklandılar!

Olayın ardından emniyet ekipleri harekete geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerin çalışması neticesinde provokasyonu gerçekleştiren iki kişinin yakalandığını duyurdu. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasının yöneltildiği Berke Can Çoban ve Mert Atakan Durmaz, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “İki sapkının yaptıklarını şiddetle kınıyorum”

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Bu iki sapkının Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirdiği provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Çirkin saldırıyla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Erbaş, “Yurtdışındaki İslam düşmanlığına şahit olurken ülkemizde de ne yazık ki benzer bir düşmanlık görüntüsüne şahit olmaktan dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Kendini bilmez iki sapkın kişinin Yüce kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirdiği bu provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar (1)
Şükrü yılmaz 2 yıl önce
Sonuç noldu cezaları ne olacak yeter artık ya ALLAH KAHHAR ismiyle kahrı perişan eylesin.. Ne istiyorlar İslam dan