İstanbulkart kişiselleştirme nedir ve nasıl yapılır?

Toplu taşıma kullanan kişilerin gündeminde şu an İstanbulkart (akbil) kişiselleştirme işlemleri bulunuyor. İBB tarafından İstanbulkart sahibi kişilere yollanan uyarının sonrasında kişileştirme işlemleri için son tarih birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Kullanıcıların resmi tatiller sırasında toplu taşımadan ücretsiz bir şekilde faydalanmasını sağlayabilmek adına İstanbulkart’ın kişiselleştirilmesi gerekli. Peki, İstanbulkart kişiselleştirme nedir? İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? İstanbulkart (akbil) kişiselleştirme son günü ne zaman? İşte ayrıntılar…

GÜNDEM 04.10.2022, 10:45 05.10.2022, 09:10
İstanbulkart kişiselleştirme nedir ve nasıl yapılır?

İstanbulkart kullanıcılarını yakından ilgilendiren açıklama İBB tarafından yapıldı. Toplu taşımada İstanbullu vatandaşların kullanmış olduğu İstanbulkartlarını kişiselleştirmesi gerekiyor. Bu durumun sebebi ise resmi günlerde ücretsiz kullanımdan faydalanabilmek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre resmi günlerde ücretsiz toplu taşımadan sadece “kişiselleştirilmiş İstanbulkart” olanlar yararlanacak. Öte yandan 31 Aralık günü bütün anonim kartların kullanımının sonlanacağını açıklandı. Peki, İstanbulkart kişiselleştirme nedir? İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? İstanbulkart (akbil) kişiselleştirme ne zamana kadar yapılmalı? İşte detaylar…

İstanbulkart (akbil) kişiselleştirme son günü ne zaman?

İstanbulkart mobil uygulamasına girerek gerçekleştirebileceğiniz kişiselleştirmelerde son gün 31 Aralık 2022. Resmi tatillerde geçerli hale gelecek olan ücretsiz ulaşım hakkından faydalanmak adına belirtilen güne kadar İstanbulkart kişiselleştirmesinin yapılması gerekiyor.

İstanbulkart nereden ve nasıl yapılır?

Uygulamanın haricinde internet siteleri üzerinden de kişiselleştirme yapabilirsiniz. www.bireysel.istanbulkart.istanbul adresi üzerinden gereken bilgiler tamamlanarak kartlarınızı kişiselleştirilebilirsiniz.

Mobil uygulama üzerinden kişiselleştirmeyi gerçekleştirebilmek adına ilk olarak uygulamaya giriş sağlayın daha sonra ana sayfa üzerinden “Kart ekle” bölümünde bulunan alanı takip ederek tanımlama işlemini bitirin.

Kişiselleştirme için diğer bir seçenek ise internet sitesidir. www.bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden de kişiselleştirme yapılmaktadır. Öte yandan 153’ü aramanız ve müşteri temsilcisi üzerinden İstanbulkartınız için kişiselleştirme yapabilirsiniz.

29 Ekim 2022 gününden başlayarak özel günlerde sisteme alınacak olan İstanbulkart ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcıları yararlanacak. 18 Temmuz 2022 gününden sonra İstanbulkart sahibi olan kişiselleştirilme işleminin sonrasında ise ilk geçiş ödemesinin ardından 7,67 lira geri iade ediliyor.

Kişileştirilmiş kart uyarısı nedir, neden çıkar?

İstanbullulara gönderilen uyarı ile ilgili açıklamada bulunan BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin, "İstanbulkart bundan sonrasında bir kredi kartı mantığıyla kullanılan marketlerden alışveriş yapılan bir yaşam kartı haline geldi. Bu durumun ardından İstanbulkart'a aktarılan bakiye oranları yükseldi. Bizim bundan sonrası için İstanbulkart'a aktarılan bu yüksek ödemeleri koruma içerisine almamız gerekli. Kredi kartı bu konuda örnek alabilirsiniz. Kaybettiğimizde nasıl bir aksiyon alıyoruz? Hızla bankayı arıyoruz ve kartı iptal ederiz. İstanbulkart'ı kişiselleştirdiğimiz zaman içerisinde bulunan bakiyeyi aynı bu şekilde koruyabiliriz. Ancak kullandığınız ürün anonim bir kartsa bu korumayı sağlamak mümkün olmayacaktır. Bu sebeple kişiselleşme işlemi yapılmayan İstanbulkartlar 31 Aralık' günüden sonra kullanıma durdurulacak." dedi.

Yorumlar (2)
Ugurşentürk 1 yıl önce
Engelli kartlarında kişileştirmei gerekiyormu
Ugurşentürk senturkugur1950@gmail.com 1 yıl önce
Engelli kartlarında kişileştirmei gerekiyormu