İYİ Partili Türkkan’ın fezlekesi TBMM’de

Bingöl’deki esnaf ziyareti sırasında bir şehit yakınına küfrettiği için önce özür dileyen, ancak sonrasında Meral Akşener’in isteğiyle genel başkanvekilliği görevinden alınan Lütfü Türkkan’ın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebinin yazılı olduğu fezlekenin TBMM Başkanlığı’na ulaştığı bildirildi.

GÜNDEM 12.11.2021, 17:11 14.11.2021, 09:37
İYİ Partili Türkkan’ın fezlekesi TBMM’de

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın partisinin Bingöl seyahati sırasında bir şehit yakını için sarf ettiği küfürlü sözler nedeniyle yaşanan olaylarda her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Son olarak genel başkanvekilliğinden alınarak ve yerine Erhan Usta’nın geldiği görev değişikliğinin ardından Lütfü Türkkan şimdi de milletvekilliğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya.

Dosya Karma Komisyon’da

Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edildiği fezlekenin, TBMM Başkanlığı'na ulaştığı bilgisi alındı. Fezleke meclise gelir gelmez hemen Karma Komisyon'a havale edildi.

Bingöl’de kendisinin de küfürlü sözler etmesinin ardından, Lütfü Türkkan ile de küfürlü bir diyalog yaşayan şehit ağabeyi Tahir Gürmen, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na konu ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Jet inceleme başlatıldı

Dosya çok hızlı bir şekilde Türkkan’ın milletvekili olması sebebiyle Ankara’ya transfer edildi.

 Konuyla ilgili jet inceleme başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Lütfü Türkkan hakkında ‘etkili eylem’ ve ‘hakaret’ suçlarını işlediğinden dolayı sahip olduğu milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle bir fezleke düzenledi.  Öce Adalet Bakanlığı’na, ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gelen dosya, daha sonra Karma Komisyon’a iletildi.  

Yorumlar (0)