İstanbulluların “çakarlı otomobilden” sonraki yeni kabusu: Çakarlı minibüs 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Ocak-20 Eylül 2021 arasında çakarlı araç denetimlerinde 1753 sürücüye cezai işlem uygulandığını bildirdi. Özellikle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu’nda görülen çakarlı minibüslerin diğer şoför ve sürücülere zor anlar yaşattığı kaydedildi. 

GÜNDEM 22.09.2021, 12:50
İstanbulluların “çakarlı otomobilden” sonraki yeni kabusu: Çakarlı minibüs 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 1 Ocak gününün ilk saatlerinden 20 Eylül’e kadar olan dönemde çakarlı araçlar için pek çok denetim yapıldı. Yapılan açıklamalarda bu denetimlerde ceza uygulama istatistikleri paylaşıldı.  

“1753 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı” 

Emniyet Müdürlüğü’nden çakarlı araç denetimlerine ilişkin açıklamalar şu şekildeydi: “20 Ağustos 2021-20 Eylül 2021 tarihleri arasını kapsayan 1 ay içerisinde 2557 adet çakarlı araç denetlenmiş ve bunların 268’i hususi araç, 16’sı da minibüs olmak üzere toplam 284 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. 1 Ağustos-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında 2359 çakarlı araç denetlenmiş ve bunlar arasında 248 hususi araç ile 14 minibüse cezai işlem uygulanmıştır. Öte yandan 1 Ocak-20 Eylül 2021 tarihleri arasında 15 bin 762 adet çakarlı araç denetlenmiş ve bunlardan 1671 hususi araç ile 82 minibüs sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.” 



Çakarlı otomobillerden sonra yeni kabuslar çakarlı minibüsler 

İstanbul’da özellikle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu’nda trafiğin en yoğun olduğu saatlerde, iş giriş ve çıkış saatlerinde ortaya çıkan çakarlı minibüs ve midibüsler, trafiğin yeni kabusu haline geldi. Camları filmle kaplı olan bu araçlar, diğer sürücülere zorluk çıkartmak konusunda bir numara oldu. Yoğun saatlerde hali hazırda zorlukla ilerleyen trafik, çakarlı araçların da sıkıştırmasıyla durma noktasına geldi. Emniyet şeritlerini kullanmada ısrar eden sürücüler ise diğer sürücüler tarafından video ve fotoğraflanarak hem emniyete şikayet edildi hem de bu görseller sosyal medya üzerinde paylaşıldı. 

“Yol vermeyince üstümüze sürüyorlar” 

Çakarlı minibüslerin kendilerini trafikte zora soktuğunu söyleyen şoförler, “Sıkıntı yaratıyorlar. Yol istiyorlar. Yol vermediğimizde de üzerimize sürüyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Camları filmle kaplı olduğu için kime ya da hangi kuruma ait olduğu anlaşılmayan araçları bazı şoförler, sivil polis zannediyorlar. Bu sebeple bazı çakarlı araçlar kendilerine trafikte yol bulabiliyor. Buna karşın bir başka şoför de olayı şöyle açıklıyor: “Kazaya sebep oluyorlar. Bu işler çok sıkıntılı. Devletin bir an önce çözüm bulması lazım. Sürekli yol istiyorlar. Belki sivil polis bile değiller ama biz öyle düşünebiliyoruz.” 

Yorumlar (0)