Tiyatro dünyasının ünlü ismi Prof. Dr. Hülya Nutku hayata veda etti

İzmir'de bir süredir kanser tedavisi gören tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku, 68 yaşında vefat etti. Pek çok ünlü oyuncu yetiştiren Nutku, Engin Altan Düzyatan, Şebnem Bozoklu ve Rıza Kocaoğlu gibi bir çok oyuncunun da öğretmeni olarak tanınıyordu

GÜNDEM 22.09.2021, 13:17 22.09.2021, 17:59
Tiyatro dünyasının ünlü ismi Prof. Dr. Hülya Nutku hayata veda etti

Görevli olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü'nde uzun yıllar eğitim verdikten sonra 2018 yılında emekliye ayrılan tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku'nun bir süredir kanser tedavisi gördüğü yakın çevresi tarafından biliniyordu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden Nutku'nun ani kaybı ünlüler dünyasında da üzüntüyle karşılandı.

Tiyatro üzerine yazdığı bir çok kitabı bulunan Hülya Nutku, 2019’da hayata veda eden tiyatrocu, şair ve yazar Prof. Dr. Özdemir Nutku ile evliydi.


Ünlü oyuncular yasa boğuldu

Hülya Nutku'nun Dokuz Eylül Üniversitesi'nde eğitim verdiği öğrencileri Engin Altan Düzyatan, Rıza Kocaoğlu, Şebnem Bozoklu ve Burak Altay gibi ünlü isimler aldıkları acı haberin ardından üzüntülerini kendi sosyal medya hesaplarından dile getirdi.

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Engin Altan Düzyatan "Ahh canım hocam... Çok değerli Hülya Nutku Hoca'yı kaybettik. Çok üzgünüm..." açıklamasını yaptı.

Rıza Kocaoğlu, "Canımın öğretmenimiz Hülya Nutku, kardeşimiz Zeynep Nutku'nun annesi, bizim de Türk tiyatrosunun da üzerinde emeği çok büyük bir tiyatro insanını kaybettik. Çok üzgünüm, devrin daim olsun öğretmenim" şeklinde duygularını paylaştı.

Şebnem Bozoklu, "Hiç unutmayacağım. Anlattığınız her ders, her anı, her kahkahanız aklımda... Sizin eve ilk gelişim, Ören'deki yazlıkta geçirdiğim ilk yıl... En son geçen yaz Cunda'da buluşmamız... Dilim varmıyor. Çok üzgünüm... Canım hocam Hülya Nutku'ya Allah'tan rahmet, canım Zeynep'e sabır diliyorum..." diyerek hislerini paylaştı.

Burak Altay ise, "Biz şimdi derdimizi kime anlatacağız? Hocam Hülya Nutku, çok üzgünüm... Başta kardeşim Zeynep Nutku'ya, ardından bütün öğrencilerine, akrabalarına sabır diliyorum..." şeklinde duygularını dile getirdi.

Yorumlar (0)