İstanbul’da sabotaj paniği… PKK’lı firari ormanda yakalandı

Hakkında daha önceden 6 sene 3 ay kesinleşmiş hapis kararı bulunan firari PKK’lı terörist, İstanbul Sultanbeyli’deki ormanlık alanda yakalandı. Teröristin sabotaj eylemine hazırlandığı iddia edildi. 

GÜNDEM 29.06.2022, 13:22 29.06.2022, 17:58
İstanbul’da sabotaj paniği… PKK’lı firari ormanda yakalandı

Edinilen bilgiye göre olay Turgut Reis Mahallesi’nde bulunan ormanlık bir alanda meydana geldi. İlçedeki denetimlerine devam eden polis ekipleri, ormanlık alan içinde bir kişinin olduğunu fark etti. Şüphe üzerine durdurulan 26 yaşındaki Ö.S.’nin üst araması yapıldı. Şüpheli şahsın üst aramasında 1,14 gram bonzai ele geçirildi. 

6 sene 3 aylık kesinleşmiş hapis kararı bulunuyordu

Gözaltına alınarak emniyete götürülen şahsın kimlik bilgilerini inceleyen polis ekipleri, Ö.S’nin PKK terör örgütüne üyeliği sebebiyle hakkında 6 sene 3 ay kesinleşmiş hapis kararı olduğunu belirledi. Uzun süredir aranma kaydı olan zanlıya üzerinde uyuşturucu madde bulundurduğu için de cezai işlem uygulandı. 

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye götürülen terörist, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Firari zanlının ormanda sabotaj eylemi planlayıp planlamadığı ise araştırılıyor.

Yorumlar (0)