İstanbul’da DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon: 9 gözaltı

İstanbul’da, DHKP-C terör örgütüne ilişkin gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 9 şüphelininin gözaltına alındığı açıklandı.  

GÜNDEM 14.12.2021, 10:14 15.12.2021, 10:30
İstanbul’da DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon: 9 gözaltı

Güvenlik kaynaklarına alınan bilgilerde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, DHKP-C terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine ilişkin bir çalışma başlattı.

9 şüpheli gözaltında

Dün akşam saatlerinde yapılan çalışmalardan sonra ekipler, kimliklerini belirlediği şüphelilere ilişkin operasyon gerçekleştirdi. Operasyon çerçevesinde, örgütün “kozmik oda” olarak adlandırdığı, yurt dışı ve yurt içi lider kadrosu arasındaki talimat ve emirleri kapsayan yazışmaların da olduğu öne sürülen, DHKP-C’ye yakınlığı olduğu iddia edilen Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskında B.V., C.T., S.G., B.Y., R.A., B.I., S.K., F.Ş. ve C.K. isimli 9 kişi, “şüpheli” olarak gözaltına alındı. 

 

Örgüte yakın merkezdeki aramalar sonucunda çok sayıda doküman ele geçirilirken, gözaltına alınanların sorgulanmak amacıyla İstanbul Terörle Mücadele Şubesine sevk edildiği kaydedildi. Diğer yandan operasyon çerçevesinde yakalanmış olan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)