Meteoroloji, bu iller için “yoğun kar yağışı” uyarısı verdi 

Bugünkü hava tahmin raporlarını yayınlayan Meteoroloji, 1 şehir için turuncu; 4 şehir içinse sarı uyarılarda bulundu. Son verilere göre Antalya, Zonguldak, Düzce, Adapazarı, Adana, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Karaman, Konya, Mersin, Tekirdağ ve Kırklareli’nde kuvvetli yağış bekleniyor. Toroslar ise yoğun kar yağışına sahne olacak. 

YAŞAM 14.12.2021, 10:31
Meteoroloji, bu iller için “yoğun kar yağışı” uyarısı verdi 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünün hava tahmin raporlarını yayınladı. 1 şehir için turuncu ve 4 şehir için sarı kodlu uyarıda bulunan MGM, özellikle Toroslar Mevkiinde yoğun kar yağışının beklendiğini duyurdu. Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Karaman, Konya, Mersin, Tekirdağ ve Kırklareli’nde gündüz saatlerinde kuvvetli yağış beklenirken Antalya, Zonguldak, Düzce, Adapazarı ve Adana şehirlerinde de gece saatlerinde kuvvetli yağışın etkili olması bekleniyor. 

Yurt genelinde çok bulutlu hava hakim 

MGM’ye göre Kilis, Gaziantep, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane ve Giresun’da hava yağışlı olmasının yanı sıra çok bulutlu şekilde ilerleyecek. Doğu Anadolu, Orta Karadeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara’nın genelinde kapalı hava gözlemlenecek. 

Toroslar Mevkiinde beklenen yoğun kar yağışı zaman zaman karla karışık yağmur şeklinde de görülecek. Ülke genelinde rüzgar doğu yönlü olarak esecek. Hızının zaman zaman 90 km/saate kadar çıkması bekleniyor. Çatı uçması, ulaşımda aksama, ağaç devrilmesi gibi olaylarda dikkatli olunması gerekiyor. MGM’nin raporuna göre hava sıcaklığı batı ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece arasında azalacak. Fakat kalan bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanmayacak.  



Bazı şehirlerde hava sıcaklıkları 

Bazı şehirlerde beklenen hava sıcaklıkları şu şekilde: 

Samsun: Çok bulutlu, tüm gün sağanak yağışlı 15 derece 

Antalya: Çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı 18 derece 

Adana: Çok bulutlu ve öğle saatlerinde yağışlı 21 derece 

Bursa: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 14 derece 

İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı 16 derece 

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 12 derece 

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 9 derece 

Trabzon: Çok bulutlu 16 derece 

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 9 derece 

Erzurum: Çok bulutlu ve öğleden sonra yağışlı 6 derece 

Yorumlar (0)