İstanbul ve Tekirdağ’da sahte para operasyonu: 15 gözaltı

Sahte para basarak piyasaya sürmeye hazırlanan şebekeye yönelik, Tekirdağ ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda 15 şüphelinin yakalandığı açıklandı. Operasyonlarda, para basıldığı belirlenen matbaalarda yüklü miktarda sahte dolar yakalandı.

GÜNDEM 05.04.2022, 09:12 06.04.2022, 11:08
İstanbul ve Tekirdağ’da sahte para operasyonu: 15 gözaltı

Emniyet kaynaklarından gelen bilgilerde, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, “Parada Sahtecilik” suçuna ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında baskı tesislerinde yapılan sahte Amerikan dolarlarını piyasaya sürmeye hazırlanan bir şebeke tespit etti. 

15 şüpheli yakalandı

Yürütülen soruşturma kapsamında uzun süren fiziki ve teknik takipten sonra önceki gün, Tekirdağ ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Çok sayıda adrese yönelik baskınlarda 15 şüphelinin yakalandığı açıklandı. Adreslerde ve sahte para basılan matbaadaki aramalarda 2 bin 650 adet basımı gerçekleştirilmiş 1 milyon 60 bin sahte dolar, 8 bin adet prova baskısı gerçekleştirilmiş 3 milyon 200 bin denginde sahte ABD doları, kesimi tamamlanmış 76 adet 100’lük banknotlar şeklinde sahte dolar, sahte dolar yapımında kullanılan 1 klişe kalıp, 10 paket Pelür Kağıt, 4 adet serigraf tahtası, banknotta gerçekliği arttıran 1 baskı makinesi, paraların seri numaralarının basımı işleminde kullanılan 11 adet sahte numaratör, kalıpları silinmiş 10 adet CTP kalıp, 5 toner boya, 1 baskı makinesi, bilgisayar kasaları, para kağıtlarını kesen 1 bıçak makinesi, Giyotin olarak değerlendirilen 2 matbaa makinesi, para sayma makinesi,  harddisk ve çeşitli materyaller ele geçirildi. 

Soruşturma sürüyor

Bastıkları sahte dolarları piyasaya sürmeye hazırlanan 15 şüpheli, sorgulanmak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlılar ile ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)