İstanbul Valisi açıkladı: Onlar evden çalışacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bazı kişilerin idari izinli sayılacağını ve bu kişilerin evden çalışabileceğini ifade etti.

GÜNDEM 04.11.2020, 14:36
İstanbul Valisi açıkladı: Onlar evden çalışacak!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı.

Konuya ilişkin kritik açıklamalar İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. 

Vali Yerlikaya, İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 1.405 filyasyon ekibinin görevli olduğunu ve bu ekiplerin 7/24 aralıksız çalıştığını ifade etti. 

Yerlikaya, bireysel tedbirlere riayet etmede sıkıntı yaşandığını belirterek, yasakların uygulandığı döneme geri dönme taraftarı olunmadığını söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde maske takmanın su içmek kadar önemli olduğunu belirten Yerlikaya, alınan yeni önlemleri duyurdu.

Yerlikaya, İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bütün kamu kurum ve kuruluşlarının kademeli mesai uygulamasına geçtiğini hatırlatarak, bugün itibarıyla söz konusu yerlerde uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma uygulamalarının kapsamının genişletildiğini ifade etti.

Kimler evden çalışacak?

Hamile kadınlar, kronik rahatsızlığa sahip olan kişiler, 60 yaş ve üstü çalışan kişiler, 10 yaş ve altı çocuğa sahip olan kadınların yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında idari izinli sayılacağını ve bu kişilerin evden çalışabileceğini duyuran Yerlikaya, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının dönüşümlü çalışacağını bildirdi. 

Sanayide çalışanlar...

Yerlikaya, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları ile konuya ilişkin görüşmede bulunduklarını kaydederek, sanayide çalışan vatandaşların mesaiye saat 07.00'da başlamalarına yönelik karar alındığını ve bu uygulamanın 9 Kasım itibarıyla hayata geçirileceğini söyledi. 

Yorumlar (0)