İstanbul otogarlarına 'tam kapanma' akını

Tam kapanma açıklamasının ardından kısıtlama başlamadan İstanbul’dan memleketlerine gitmek isteyen binlerce vatandaş kent genelindeki otogarlara akın etti.

GÜNDEM 29.04.2021, 16:53 29.04.2021, 17:54
İstanbul otogarlarına 'tam kapanma' akını

İstanbul otogarlarının yanı sıra ulaşım için havalimanlarını tercih eden vatandaşlar buralarda da geniş kalabalıklar oluşturdu.

Otogarlara insan seli aktı

Metropol kent İstanbul’da bulunan otogarlarda insan seli oluşurken memleketlerine gitmek için araçlarıyla yakınlarını otogara ulaştırmak isteyenler ise yollarda uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu.

Yolcu yoğunluğu yaşayan otobüs firmaları ek seferler düzenlerken otogar girişlerinde ise sıkı denetim tedbirleri alındı. Otogar girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılan ve ateşi ölçülen vatandaşlar daha sonra sırayla gidecekleri firmaya yönlendiriliyor.

Havalimanlarında da durum aynı

İstanbul Havalimanı başta olmak üzere diğer havalimanlarında da tam kapanma dolaysıyla yolcu hareketliliği gözleniyor

Yurt içi uçuşlarda tam kapanma sürecinde seyahat izin belgesi zorunlu olacağından iç hat uçuşlarında yoğunluk yaşanırken, trafik ekipleri ise havalimanı çevresinde sürücüleri uyararak aşırı yığılmalara engel olmaya çalışıyor.

Havalimanının giriş bölümünden itibaren başlayan kontroller sonrasında yolcular, İstanbul Havalimanı ekipleri tarafından işlemlerinin yapılması için yönlendiriliyor.

Hijyen timleri görev başında

Liman içindeki rezervasyon ve bilet satış bölümlerinde yoğunluk yaşanırken havalimanında görevli hijyen timleri ise özellikle maske ve sosyal mesafe konularında yolculara gerektiğinde uyarılarda bulunuyor.

Yaşanan yoğunlukta oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı da Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde Sağlık ekipleri hazır bekletiliyor

Yolcu yoğunluğu sebebiyle Sabiha Gökçen’de de terminal girişi ve bilet işlemleri esnasında kuyruklar oluşuyor.

Yorumlar (0)