İstanbul'da eğitime kar engeli

İstanbul Valisi Ali Yerliaya, mega kentte bulunan bütün eğitim-öğretim kurumlarında çarşamba gününe kadar yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı.

GÜNDEM 14.02.2021, 19:01 15.02.2021, 12:39
İstanbul'da eğitime kar engeli

COVID-19 salgını sebebi ile alınan önlemler çerçevesinde yüz yüze eğitime verilen uzun süreli araya, bu defa kar engeli de dahil oldu.

Kademeli olarak yapılması planlanan yüz yüze eğitimin, 15 Şubat Pazartesi günü başlaması beklenirken, bu defa da ülke genelinde etkili olan yoğun kar yağışları, çok sayıda kentte eğitime verilen aranın uzamasına, eğitimin sürdüğü kurumlarda ise ara verilmesine sebep oldu.

Çarşamba gününe kadar ara verildi

Mega kent İstanbul da o illerden biri oldu. Kent genelinde 17 Şubat Çarşamba gününe kadar yüz yüze eğitime, bütün eğitim kurumlarında ara verildi.

Dün geceden bu yana etkisini giderek artıran yoğun kar yağışı, günlük yaşamı felç ederken, İstanbul Valisi Ali Yerliaya, konu ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Yerlikaya, gerçekleştirdiği açıklamada, “Son edindiğimiz meteoroloji verilerine göre; İstanbulluların ve öğrencilerimizin olumsuz hava şartları nedeniyle mağdur olmamaları için; resmi-özel tüm okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu araç sürücü kursları, halk eğitim merkezleri, resmi okullardaki takviye ve yetiştirme kurslarımız ile özel eğitim kurumlarındaki takviye kurslarımız da dahil olmak kaydıyla, tüm eğitim kurumlarında ‘yüz yüze eğitim’ çalışmalarına 17 Şubat Çarşamba gününe kadar ara verilmiştir.” dedi.

Yorumlar (0)