İstanbul Ali Baba Sultan Cemevi'ne saldırı

İstanbul'da Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi üzerindeki Ali Baba Sultan Cemevi'nin penceresi iki alkollü kişi tarafından kırılırken, olayın failleri yakalandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Baba Sultan Cemevi'nin penceresinin kırılmasına dair başlatılan soruşturma çerçevesinde, gerekli tüm araştırmalar tamamlandıktan sonra bir araya getirilen delillerin hukuken değerlendirileceği ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

GÜNDEM 14.08.2021, 22:57 16.08.2021, 09:04
İstanbul Ali Baba Sultan Cemevi'ne saldırı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi üzerinde bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'nin penceresinin kırılmasına dair 2 şüphelinin yakalandığını ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Şüpheliler yakalandı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamaya göre, Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi üzerindeki Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'nin camının kırıldığına ilişkin ihbar alınması üzerine ivedilikle soruşturma başlatıldığı ve kamera kayıtlarının incelenmesi suretiyle yapılan araştırma neticesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen E.B. ve E.Ş. isimli şüphelilerin yakalandığı belirtildi.

"Eylem art niyetli değil"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yakalanan şüpheli şahıslar savunmalarında özetle 'gece saatlerinde alkol aldıklarını, kapalı bir alanda uyumak için cemevinin camını kırarak kapıyı açtıklarını ve burada yattıklarını, sabaha karşı uyanarak cemevini terk ettiklerini' beyan etmişlerdir. Cemevi yetkilisi de alınan beyanında özetle 'şüpheli şahıslarla aynı mahallede ikamet ettiklerini, aileleriyle gerçekleştirilen görüşme neticesinde eylemin art niyetli olmadığını anladıklarını, şikayetçi olmadığını' belirtmiştir. Başlatılan soruşturma çerçevesinde, gerekli bütün araştırmalar tamamlandıktan sonra toplanan deliller hukuken değerlendirilecek ve ilgili şahıslar hakkında yasal gereğine tevessül edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar (0)