Bakanlardan Karadeniz'deki sel ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin meydana geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 14.08.2021, 23:49 15.08.2021, 01:11
Bakanlardan Karadeniz'deki sel ile ilgili açıklama

Sel felaketinden en fazla etkilenen Kastamonu'ya bağlı Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu ve Sinop'ta 76 kayıp ihbarında bulunulduğunu söyledi. 

"Hiç kimse 'Nerede bu devlet' demedi"

Bakan Soylu'nun açıklamaları, şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve yönetiminde afet sonrası vatandaşımıza karşı en ufak bir mahcubiyet yaşamadık. Hiç kimse 'Nerede bu devlet' demedi. Devlet tüm kurumlarıyla, unsurlarıyla var gücüyle büyük bir gayret ortaya koydu, koymaya devam ediyor ve edecektir. 

"Şeytanla iş birliğidir"

Biz burada insanların yaralarını sarmak için gayret gösterirken, 'Bunu nasıl bir siyaset malzemesi yapayım' düşüncesinde olanlar var. Biz sadece işimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızın morali ayakta tutulmaya çalışılıyor. Bu travma kolay bir travma değil. Buranın üzerinden siyaset yapmaya çalışmak ayıptır, insanlık dışıdır, şeytanla iş birliğidir. 'HES patlamış' diyorlar. Bu borulu bir HES, barajlı bir HES değil ki. Nasıl patlasın? Ama vatandaşların kafasını karıştıracaklar ve siyaset üretmeye çalışacaklar. Bu yalan makinelerine vatandaşlarımızın itibar etmemelerini altını çizerek belirtmek istiyorum.

"50 bin lira yardım yapacağız"

Evini tahliye eden, evinde hasar olanlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapacağız.

"76 kayıp ihbarı var"

Kastamonu'da 48, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişi yaşamını yitirdi. Can kaybı 58'e yükseldi. Kayıplar ne kadarsa bunu da açıklıyor olacağız. Kastamonu'da 62, Sinop'ta ise 14 kayıp ihbarı var. Toplamda 76 kayıp ihbarı söz konusu.

"Yapısal adımlar atılacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları, şu şekilde:

"Bir hafta sonra Allah'ın izniyle esnafımızın yaralarını saracak yapısal adımları başlatılacak. Dereler ile ilgili yapısal iyileştirme adımları da atılacak. 

Tüm afet bölgelerinde yaklaşık 454 adet ağır hasarlı ve yıkık binamız var. Ayancık'a su vermeye başladık. Bozkurt'ta 5 mahallemiz var, 4 mahalleye su verdik, 1 mahalleye de yarın su vermiş olacağız."

"Elektrik sıkıntısını gidereceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"395 köyde 38 bin hanede elektrik kesikken bugün itibarıyla 100 köyün altına indi. Elektrik veremediğimiz ev sayısı 8 bin 843. En kısa süre içerisinde elektrikteki sıkıntıları gidereceğiz. Karayolları çalışmaları da hızla devam ediyor."

Yorumlar (0)