İsrail: SDG'ye silah desteği yaparız!

İsrail, Barış Pınarı Harekâtı'na köstek olmak için skandal bir hamle yapacak! PKK/YPG'nin kurduğu SDG'ye silah desteği iddiası!

GÜNDEM 12.10.2019, 11:55 12.10.2019, 12:02
İsrail: SDG'ye silah desteği yaparız!

İsrail'in, Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'de düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'na tepkisi gittikçe tartışmalı bir hâl alıyor. İsrailli üst düzey bir yetkili, İsrail'in PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin kurduğu SDG'ye silah desteği yapabileceğini iddia etti.

The Independent Arapça'ya konuşan üst düzey İsrailli yetkili, açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump’ın kuzey Suriye’deki ABD birliklerini geri çekme, “Kürtleri kendi kaderine terk etme” ve İran ile anlaşmaya çalışma hamlelerinin ardından bölgedeki önemli ortağı İsrail’in büyük bir şaşkınlığa kapıldığını söyledi.

İsmi gizli İsrailli yetkili, açıklamasında Trump'ın Orta Doğu'daki en önemli ortağı olan İsrail’e dahi şok etkisi yaratabilecek kararlar aldığını belirterek ABD Başkanı'nın kararlarını sadece kendi fikirleri doğrultusunda aldığını iddia etti.

İsrailli yetkiliden Kürtlere yönelik şok iddia!

Yetkili, “İsrail’in, Suriye savaşı sırasında IŞİD ile çatışan ve onları mağlup eden Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlere yönelik ABD desteğinin kaldırılması konusunda endişeli olduğunu” belirterek sahada terör örgütü YPG ile iş birliği içinde olduklarını ve temasların çok iyi götürüldüğünü belirtti.

“İsrail’in gerektiğinde Kürtleri Türkiye’ye karşı korumak ve desteklemek için çeşitli önlemler alacağını” da iddia eden yetkili, “Kürtlere yapılacak herhangi bir saldırıda İsrail’in Türk güçlerine karşı askeri eylemde bulunmayacağını ancak zorlukları aşmak ve silah sağlamak gibi farklı destekler sağlayabileceğini” iddia etti.

Silahların türüne dair ise bir detay yok.

Yorumlar (0)