İsimsizler Hareketi'ne operasyon: 24 gözaltı

Taylan Kulaçoğlu'nun "İsimsizler Hareketi"ne operasyon yapıldı. 24 gözaltı var.

GÜNDEM 25.09.2020, 10:57 27.09.2020, 23:37

Polis memurlarına sarf ettiği "Senden de, senin devletinden de korkmuyorum, taam mı baba?" sözleriyle tanınan DHKP-C'nin çakma Che Guevarası Taylan Kulaçoğlu tarafından kurulan ve sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan "İsimsizler Hareketi" isimli gruba operasyon yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, polis teşkilatını, hükümeti, yargı organlarını ve genel itibarıyla devleti hedef alan, terör örgütlerini destekleyici paylaşımlar yapan gruba yönelik operasyonda 24 zanlının gözaltına alındığı öğrenildi.

Provokatörlerin başını çektiği Taylan Kulaçoğlu, sıkça HDP eylemlerinde boy gösteriyor, PKK paçavraları altında çektiği halay görüntüleriyle hatırlanıyordu. Taylan Kulaçoğlu'nun ilk kez gözaltına alınması sonrası ilk tepki HDP ve CHP'den gelmiş, sosyal medya üzerinden FETÖ hesapları da Taylan Kulaçoğlu'na destek vermişti.

Avukat aranıyor

İnternet ortamında 7/24 sanal devriye gezen Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, sosyal medyada "İsimsizler Hareketi" ismiyle provokatif paylaşımlarda bulunan, devlete ve devlet büyüklerine hakaret eden, seçilmiş hükümeti yıpratmaya çalışan, örgüt faaliyetlerini destekleyen grubun, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçu işlediklerini tespit etti.

"İsimsizler Hareketi" grubunun yöneticiliğini, DHKP-C terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunan Taylan Kulaçoğlu'nun yaptığı, etiketleme faaliyetlerini ise DHKP-C'ye üyelik suçlamasıyla aranan avukat Tamer Doğan'ın gerçekleştirdiği belirlendi.

Grup üyelerinin tek tek kimliklerini tespit eden ekipler, 6 ilde eş zamanlı baskın gerçekleştirdi.

Operasyonda, İstanbul'da 18,  Balıkesir'de 2,  Aydın'da 1, Denizli'de 1, Diyarbakır'da 1 ve Tekirdağ'da 1 şüpheli olmak üzere 24 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlılardan 10'unun yurt dışında olduğu tespit edilirken, aralarında avukat Tamer Doğan'ın da bulunduğu firariler için ayrıca operasyon başlatıldı.

Yorumlar (0)