İran adına çalışıyorlardı… İstanbul’da nefes kesen operasyon! 

İstanbul’da İsrailli turistleri hedef almakla görevlendirilen ve İran adına çalıştığı tespit edilen örgüte yönelik 3 ev bir otele eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

GÜNDEM 24.06.2022, 09:23 24.06.2022, 09:26
İran adına çalışıyorlardı… İstanbul’da nefes kesen operasyon! 

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nda (DMO) peş peşe yaşanan gizemli ölümler ve suikast girişimlerinin arkasında İsrail’in olduğunu öne süren İran, bu konuda misilleme noktası olarak İstanbul’u seçti. İran istihbaratı tarafından İstanbul’a öğrenci, iş insanı ve turist olarak gönderilen suikastçılar, 3 ev ve bir otele yerleşerek gerçekleştirilecek olan eylemlerin hazırlığına girişti. 

Kaç kişinin gözaltına alındığı açıklanmadı

Aralarında birçok tetikçinin de bulunduğu örgüte yönelik istihbarat bilgilerine erişen ekipler, İstanbul’da bulunan 3 ev ve Beyoğlu’ndaki bir otele operasyon düzenledi. Öte yandan yapılan araştırmada şahısların tamamının İranlı olmadığı da belirlendi. Uzun süredir adım adım takip edilen örgüt bünyesinde kaç kişinin bulunduğu ve kaç kişinin yakalandığı ise resmi makamlarca açıklanmadı. 

Hedef, Türkiye-İsrail ilişkilerini bozmak mı?

Örgüt üyelerinin İstanbul’da günübirlik ev ve otellerde ikamet ettikleri belirtilirken, adreslere yönelik gece baskınında suikast silahları da ele geçirildi. Operasyon sonucu saldırı hazırlığında olan örgüt üyeleri tek tek gözaltına alındı. Türkiye ve İsrail arasında büyük bir kriz doğurabilecek saldırıları başarıyla önleyen güvenlik birimleri, önemli bir operasyonu daha geride bırakmış oldu. İran tarafından gerçekleştirilen bu hamlenin, son dönemde normalleşme sürecine giren Türkiye-İsrail ilişkilerine de zarar verme amacıyla planlandığı değerlendiriliyor. 

İran’ın misilleme hamlesi sonuçsuz kaldı

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları’nın önde gelen isimlerinden Albay Hassan Said Khodaei, kısa süre önce evinin önünde suikasta uğrayarak hayatını kaybetmişti. Devrim Muhafızları Ordusu’nda peş peşe gelen şüpheli ölümlerinden ardından Khodaei’ye yönelik gerçekleştirilen suikast, İran hükümetinin öfkesini daha da arttırdı. Misilleme arayışına giren İran’ın İstanbul’daki turistleri hedef almak için uzun süredir hazırlık halinde olduğu iddia ediliyordu. 

Yorumlar (0)