Irak'ın kuzeyinde düzenlenen hava harekatlarında 58 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, 1-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen planlı hava harekatları ile Asos, Kandil, Metina, Gara, Hakurk ve Zap bölgelerinde 82 hedefin vurulduğunu duyurdu. Ayrıca operasyon kapsamında 58 terörist etkisiz hale getirilirken, teröristler tarafından kullanılan mağara ve sığınaklar da imha edildi.

GÜNDEM 28.09.2023, 12:43
Irak'ın kuzeyinde düzenlenen hava harekatlarında 58 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nı gerçekleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK/PYD-YPG/KCK/DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehlike ve tehditte karşı kararlı ve kesintisiz mücadelesi sürüyor.

Bu kapsamda Suriye ve Irak’ın kuzeyi dahil 1 Ocak tarihinden itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 80’i son bir hafta içinde olmak üzere 1351 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece, 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 38 bin 694’e ulaştı.

Irak'ın kuzeyinde 82 hedef vuruldu

Hava Kuvvetleri tarafından, 1-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen terör yuvalarına yönelik planlı hava harekatlarıyla Kandil, Gara, Metina, Asos, Hakurk ve Zap bölgelerindeki 82 hedef vurularak kontrol altına alındı.

Harekatlar ile teröristlere ait mağara, sığınak ve depo olarak kullanılan yerler de imha edilirken, elde edilen ilk bulgulara göre toplam 58 terörist etkisiz hale getirildi.

Yorumlar (0)