İnternete zam gelecek mi? Türk Telekom'dan resmi açıklama

Türk Telekom, “internet tarife fiyatlarına yüzde 67 zam yapılacağı” yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyuran Türk Telekom, aylık toptan fiyatlarındaki zam oranının, haziran ayında geçerli olacağını açıkladı. Perakendedeki artış ise bu sözü edilen oranlarda olmayacak.

GÜNDEM 01.04.2022, 16:10 03.04.2022, 09:56
İnternete zam gelecek mi? Türk Telekom'dan resmi açıklama

Türk Telekom "yüzde 67 oranında internete zam yapıldı" iddialarını yalanladı.

Türk Telekom, "zam" iddialarını yalanladı

Konuya ilişkin şirketten bir açıklama geldi. Açıklamada, yorum ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

Toptan seviyedeki transmisyon ve port ücretlerinde 2020’nin Şubat ayından beri herhangi bir fiyat artışı olmadığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aradan geçen 2 yıldan fazla sürede Türkiye ve dünya ekonomisindeki konjonktüre bağlı olmak üzere doğrudan maliyetleri etkileyen ekonomik parametrelerde ciddi değişiklikler olmuştur. 2020’nin Şubat ayından bu yana bugüne iletim maliyetleri önemli oranda artmış olmasına rağmen transmisyon fiyatlarında bir değişikliğe gidilmemiştir."

Toptan seviyede yapılan fiyat güncellemesinin, perakende internet fiyatlarına yansımasının internet servis sağlayıcı firmaların, kendi stratejileri çerçevesinde belirleneceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Bu artışın, öne sürülen oranların ve enflasyonun da altında olacağı tahmin edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada; toptan seviyede bulunan hizmetler için öngörülen düzenleme teklifi, 1 Haziran 2022’den itibaren geçerli olacak.

Yorumlar (0)