İmamoğlu'ndan kayyum yorumu: "Gaflet ve dalalet!"

Kayyum atamaları hakkında ‘gaflet ve delalet’ yorumunu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir" ifadesini kullandı.

GÜNDEM 31.08.2019, 13:39 15.10.2019, 01:01
İmamoğlu'ndan kayyum yorumu: "Gaflet ve dalalet!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gittiği Diyarbakır’da partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu. İmamoğlu; Diyarbakır, Mardin ve Van'da belediye başkanlarının görevden alınmasına eleştiri getirdi.

Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasını ‘gaflet ve delalettir’ olarak değerlendiren İmamoğlu, “Farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir.” ifadelerini kullandı.

"BU BİR ADALET MÜCADELESİDİR"

İmamoğlu, "İstanbul yahut Diyarbakır, Türkiye'nin neresinde olursa olsun o parti ya da bu parti bu ülkenin hangi yasal partisi olursa olsun, o kişi ya da bu kişi bu milletin görev verdiği hangi kişi olursa olsun tavrımızı ve duruşumuzu hiçbir şekilde değiştiremeyiz. Kime yapılırsa yapılsın haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı açıkça ve hep birlikte hayır demek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde adil bir toplum oluşturamayız. Çünkü bu bir adalet mücadelesidir, bir demokrasi mücadelesidir, millet iradesini koruma mücadelesidir. Milletin iradesi ortadan kalktığında toplumdaki umutsuzluğun, kaygının nasıl büyüdüğünü ve buna nasıl tepki gösterdiğini çok yakın bir zaman diliminde hep birlikte yaşadık ve gördük." dedi.

"NİHAİ KARARI YARGI VERİR"

"Ne yazık ki, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarına ve onların seçmenlerine yönelik tavır böyle bir ayrımcılık görüntüsü ortaya koymaktadır." diyen İmamoğlu, "Siyasi partiler ve onların seçilmiş yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ya hukukun içindedirler ya da dışında. Buna dair nihai kararı verecek olan da yargıdır! Kimi partileri, sivil toplum girişimlerini, kişileri bazen hukukun içinde kabul edip, bazen hukuk dışı yapılar olarak damgalamaya dayalı, yanar döner bir siyaset tarzını adet haline getirenleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar da şunu iyi bilsinler ki, böyle ilkesiz, böyle günü kurtarmak için yapılan siyasetten ne kendilerine bir fayda gelir, ne de ülkeye. Elbette, milli iradeye dayanarak sandıktan çıkanların hukukun üstünde olmaları sözkonusu bile olamaz. Hangi göreve gelirlerse gelsinler, seçilmişler de birer vatandaştır ve her vatandaş gibi hukuka tabi olmak mecburiyetindedirler. Ancak, seçilmiş milletvekillerinin, belediye başkanlarının hukuk dışına çıktığını iddia edenlerin önünde önemli bir sorumluluk vardır: Bu iddialarını yargı organlarına ve toplum vicdanına kabul ettirmek zorundadırlar. Toplum vicdanı onay vermediği halde yapılan görevden almalar, seçimi yenilemeler gibi işlere karşı milletin ne cevap verdiğini unutmuş olanlara 31 Mart ve 23 Haziran 2019 günlerini bir kez daha hatırlatmak isterim." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (7)
İdris şen 5 yıl önce
Benim verdiğim vergiler pkkayamı gitsin helal olsun sayın bakana kayyum tam yerinde tam isabet
Celal öncel 5 yıl önce
Adamlar bu ülkede açıkça ifade ederek biz PKK ve ypgyi savunuyorlar ülkeyi yöneten Ler sadece kayyum atıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu mecliste belediye lerdeki encümen üyeleri onlarda onların oylarıyla gelmedimi sadece kayyum olmaz adam gibi temizlik olsun
Adler adil 5 yıl önce
Kayyuma imam kaydı
Ankaralı 5 yıl önce
Tam bir PKK'lı it bu kayyum gerek hemde hiç beklemeden kendisi ordu valisine it diyordu ya kimbilir askerimeze neler diyodur pkka yalakasi
ismail cakmak 5 yıl önce
Delalet ve hıyanet pkk ve onun destekçilerinin işidir vatan hayinleri
Ahmet can 5 yıl önce
Hepsi satilmis ermeni yahudu kope
Arzu 5 yıl önce
Sizi İstanbul belediye başkanı olarak seçti bu halk ama siz kendinizi parti başkanı sandınız galiba?