İmamoğlu’ndan beklenen adaylık açıklaması: Ben İstanbul'a mühürlüyüm

"Değişim" tartışmalarının devam ettiği CHP'de liderlik yarışına dahil olup olmayacağı konusunda belirsizliğini koruyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, açıklama geldi. İstanbul'u bir kere daha savunmak için yola çıktığını söyleyen İmamoğlu, "Kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" dedi. İBB başkanlığı için adaylık vurgusu yapan İmamoğlu, CHP'de ise değişimin şart olduğunu belirtti.

GÜNDEM 15.08.2023, 12:55 15.08.2023, 13:47
İmamoğlu’ndan beklenen adaylık açıklaması: Ben İstanbul'a mühürlüyüm

Değişim tartışmalarının devam ettiği CHP'de öne çıkan isimlerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında adaylık konusuna ilişkin açıklama yaptı.

İmamoğlu'nun konuşmalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

‘‘İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır’’

Seçimlerde "İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Bu sözü ben çok önemsiyorum. Yerel seçimde İstanbul'u kazanmak oldukça önemli bir siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan kişi dünyanın en önemli şehrine hizmet verme onuruna ulaşır.

İstanbul’u kazanan kişi milletin takdirini kazanırsa eğer bu başarı onu, uluslararası siyasette önemli bir yere ulaştırır. ‘‘İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır’’ sözünü ben, yalnızca seçim galibiyeti şeklinden algılamıyorum.

‘‘İstanbul ile mühürlüyüm’’

İşte bütün bunlardan dolayı Mayıs 2024'te yapılacak olan yerel seçimler bu fütursuzluğa ‘dur’ deme seçimi de olacaktır. İstanbul'un söz konusu devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye'nin problemlerinin de nasıl çözüleceğinin sınav yeridir. Bu anlamda benim anladığım şekli ile İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. Türkiye ve İstanbul’un kaderi mühürlüdür. Ben de kendi kaderimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum."

‘‘İstanbul İttifakı için elimden geleni yapacağım’’

Partiler arası "İstanbul İttifakı"nın inşa edilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Tartışmaları bir kenara bırakıp beraber hareket etmeliyiz

Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığımız tecrübe beni çok üzdü. Bunu da birçok vesileyle dile getirdim. 28 Mayıs tarihinden sonraki tavır ise seçmenleri anlamaktan oldukça uzak.

"Ben adayım demedim, yola çıkıyorum dedim"

Değişim benim misyonumun bir parçasıdır. Artık CHP seçim kaybetmemeli. İstanbul'u bir kere daha savunmak için ben yola çıkıyorum. 2019 yılında olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım ile farklı partilere gönül veren İstanbullu vatandaşlarla tekrar İstanbul İttifakı kurmaya geliyorum. Ben adayım demedim, yola çıkıyorum dedim."

Yorumlar (0)