İlham Aliyev: Gel teke tek savaşalım!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) eteğine yapıştığını belirterek, Ermenistan'a "teke tek savaşma" çağrısında bulundu.

GÜNDEM 22.07.2020, 09:38
İlham Aliyev: Gel teke tek savaşalım!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilim sonucu Ermeniler ciddi darbe aldı. Türkiye, her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Azerbaycan'ın emrinde olduğu ifade edildi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, son yaptığı konuşmada, Ermenistan'a adeta meydan okudu. 

"Hakaret yağdırdığı örgütten yardım istiyor"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasında çatışmalar başladığı zaman Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) Ermenistan tarafından olağanüstü toplantıya davet edildiğini ancak örgütün diğer üyelerinin bunu kabul etmediğini anımsattı.

Aliyev, Ermenistan'ın şimdi koşarak yardım talep ettiği Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) genel sekreterini bir zamanlar tutukladığını ve Belarus temsilcinin genel sekreter olmasına tepki gösterdiğini anımsatarak, şimdi ise Ermenistan'ın hakaret yağdırdığı Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) eteğine yapıştığını ifade etti.

"Teke tek gelin"

Ermenistan'a "teke tek savaşma" çağrısında bulunan Aliyev, intikam operasyonu neticesinde onlarca düşman ile mühimmatlarının ortadan kaldırıldığını, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'a ait mevzileri ve operasyon merkezini nokta atışı ile imha ettiğini belirtti. 

"Askere başvuranların sayısı arttı"

Aliyev, Azerbaycan ordusunu desteklemek için sokaklara dökülen vatandaşlara teşekkürlerini sunarak, 50.000 vatandaşın askere alınmak üzere başvuruda bulunduğunu söyledi. 

Birçok vatandaşın devleti ve orduyu desteklediğine dikkat çeken Aliyev, seferberlik ilan edilmesine ihtiyaç olmadığını ifade etti. 

"Kardeşim Erdoğan ile iletişim halindeyiz"

Aliyev, Ermenistan ordusunun 12 Temmuz günü gerçekleştirdiği saldırının ardından kendilerine ilk desteğin Türkiye'den geldiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'ın yanında olduğunu ifade ettiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "kardeşi" olarak nitelendiren Aliyev, son dönemde sürekli iletişim halinde olduklarını, Erdoğan'ın şehitler için başsağlığı dilediğini aktardı. Aliyev, kendisinin de Erdoğan'a büyük saygı duyduğunu ve Türklere olan sevgisinin gizli olmadığını belirterek, hiçbir ülkenin Türkiye ile Azerbaycan kadar yakın olmadığına dikkat çekti. 

Yorumlar (0)