Hüda Kaya "kadın hakları" dersine kalkışınca...

HDP'li Tuma Çelik'in tecavüz ettiği kadını susturmaya ve olayı kapatmaya çalıştığı ileri sürülen HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, AK Partililere kadın hakları dersi vermeye çalışınca TBMM'de sert tartışmalar yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Ağzınızdan çıkanla yaptıklarınız zıt. Kadın hakları konusunda ağzınızı kapatın artık. Biraz mahçup davranın." diye konuştu.

SİYASET 22.07.2020, 09:52
Hüda Kaya "kadın hakları" dersine kalkışınca...

Hukuk davalarına ilişkin yargı paketinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda, AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında "kadın" konusunda sert tartışma yaşandı.

HDP: Pınar'ın katili sizsiniz!

Küçük yaştaki kız çocuklarını dağa kaçıran, annelerin gözyaşlarını ve feryatlarını umursamayan, içlerindeki kadın teröristlere dağlarda tecavüz eden, üst yöneticilerinin kız çocuklarından harem kurduğu PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin AK Parti'ye "kadın hakları" dersi vermeye çalışması ve HDP'den AK Parti'ye yönelik gelen "Pınar'ın katili sizsiniz" iftirası TBMM'de tansiyonun yükselmesine sebep oldu.

Hüda Kaya kadın cinayetlerini anlatınca...

Tartışmalar HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın teklif üzerine söz almasıyla başladı. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, son iki günde Fatma Altınmakas, Hamdiye Şık ve Pınar Gültekin adında 3 kadınının daha kadın katliamına kurban gittiklerini belirtti. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın konuşmasından yaklaşık 1 saat önce HDP'den AK Parti'ye gelen "Pınar'ın katili sizsiniz" suçlaması ile zaten gergin olan AK Partili vekiller, Hüda Kaya'ya tepki göstermeye başladı.

"Tecavüzü unutma!"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, HDP'li Hüda Kaya'ya, eski HDP milletvekili Tuma Çelik'i kastederek, "Tecavüzü unutma" diye bağırması üzerine AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında karşılıklı sataşmalar ve laf atmalar başladı.

AK Partilileri "edebe" davet edince tansiyon yükseldi

HDP'li Hüda Kaya'nın, "Saygısız davranmayın. Herkesi edebe davet ediyorum. Dinlemek zorundasınız." sözü ise tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu.

"Tecavüz mağduru kadını susturmaya çalışmadınız mı?"

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, HDP'li Hüda Kaya'ya, "Önce tecavüzcülere ne diyorsun onu söyle" derken, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise "Tecavüz mağduru kadını susturmaya çalıştınız mı çalışmadınız mı? Bunu anlat." diye tepki gösterdi.

HDP'li Hüda Kaya ise Tuma Çelik'e yönelik iddialarla ilgili olarak, "Yaptığı halttan pandemi döneminde haberim oldu." itirafında bulunarak, Tuma Çelik'in tecavüz ettiği kadının adını daha dün basında avukatının açıklamasını okurken duyduğunu, kendisini hiç görmediğini ve hiç görüşmediğini iddia etti.

Hüda Kaya'nın inkar etmesi üzerine AK Partili vekiller uzun süre tepki gösterince TBMM Başkanvekili Haydar Akar bileşime ara verdi.

AK Partili Özlem Zengin'den sert konuşma

Aranın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HDP'li kadın vekillerin AK Parti'nin kadın vekillerine haksız ve mesnetsiz bir şekilde, iftiralarla yüklendiğine dikkat çekerek, HDP'ye göre en iyi kadın hakları savunucusunun HDP olduğunu, utanmadan "Pınar'ın katili AK Parti" diye çirkinleştiğini belirterek, HDP'li vekillerin ağızlarından çıkanla yaptıklarının zıt olduğunu söyledi.

HDP'li Mensur Işık'ın karısını darp ve tehdit etmesini, HDP'yi Tuma Çelik'in 3 kadına tecavüz etmesini, mağdur kadınların HDP tarafından susturulmaya çalışıldığını anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HDP'nin kadın hakları konusunda AK Parti'ye saldırırken biraz hicap etmesi, hatta bu konuda artık ağızlarını açmaması gerektiğini ifade etti. Özlem Zengin, "Bize 'kadın', 'şiddet' falan demeyin. Siz bunun ortaklarısınız. Bu yüzden sizi samimiyete, mahcubiyete ve öz denetime davet ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)