İfade başladı: 'Tosuncuk'a özel 60 sayfa soru

Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın'ın sorgusu bu gece başlarken, Aydın'ın beraberinde getirdiği 300 sayfalık evrak titizlikle incelendi. Evraklar, müfettiş raporları ile karşılaştırıldı

GÜNDEM 05.07.2021, 21:07 06.07.2021, 13:20
İfade başladı: 'Tosuncuk'a özel 60 sayfa soru

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim olmuş, ardından da ülkemize getirilmişti.

Kurduğu 'Çiftlik Bank' ile çok sayıda kişiyi dolandıran Aydın'ın polis merkezindeki sorgusu bu gece başlayacak.

Aydın gelirken beraberinde 300'e yakın evrak getirdi. Aydın'ın getirdiği evraklar titizlikle incelenirken, 60 sayfadan oluşan bir soru listesi hazırlandığı öğrenildi.

Polis merkezindeki işlemleri sürüyor

Mehmet Aydın’ın gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor. Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ilk ifadesi bu gece saatlerinde alınmaya başlanacak olan sanığın getirdiği evraklar titizlikle incelenerek müfettiş raporları ile karşılaştırıldı.

Aydın'a yöneltilecek olan sorular arasında, firari olarak arandığı esnada yurt dışında kimlerle temas kurduğu ve beraberinde getirdiği belgeler yer alıyor. Aydın’a soruşturmanın kilit isimlerinden 'kırmızı bülten'le aranan ağabeyi Fatih Aydın ile ilgili sorular da yöneltilecek.

"Dolandırıcılık, suç örgütü..."

'Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak' ve 'dolandırıcılık' gibi çok sayıda suçtan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası talebiyle hakkında dava açılan Aydın’a ülkemizde mağdur ettiği kişilerin mali boyutu sorulacak.

Yorumlar (0)