"İdlib, istediğimiz noktada değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'le ilgili gelişmelerde 'bizim istediğimiz noktadadır' dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 30.08.2019, 18:00
"İdlib, istediğimiz noktada değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabul etmesinden sonra cuma namazını kılmak üzere Ulus'taki Melike Hatun Camisi'ne geçti.

GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI

Cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt veren Erdoğan, bir gazetecinin, Suriye konusunda, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin, güvenli bölge, ortak harekat merkezi ve İdlib açısından Türkiye'nin istediği noktada olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine "Özellikle İdlib ile ilgili gelişmelerde 'Bizim istediğimiz noktadadır' dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil." yorumunu yaptı.

"İDLİB'DE BİR GÖÇ SÖZ KONUSU"

İdlib'de çok sayıda insanın öldürüldüğünü ve bir göç söz konusu olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bunlar tabii kuzeyi zorluyorlar, bize doğru geliyorlar. Tabii bu konuda da bizim teyakkuz olmamız, tedbirli olmamız lazım. Biz de bütün tedbirimizi şu anda almış durumdayız. Zaten televizyonlarda izlediğiniz gibi bütün zırhlı personel taşıyıcılarımızdan tanklarımıza, toplarımıza varıncaya kadar hepsi orada. 12 gözlem kulemiz her an şu anda teyakkuz halinde. 9 ve 10 no'lu gözlem kulelerimize bazı tacizler olmuştu. Fakat Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerden sonra bu konuda da gerekli uyarılar yapıldı." dedi.

Erdoğan, Trump ile yaptıkları görüşmelerde ise ağırlıklı olarak Münbiç konusunun ele alındığına değinerek, "20 mil talimatı olmuştu. Bu 20 mil konusunda daha sonra Amerikalı heyet bizim heyetimizle yaptıkları görüşmelerde bunu biraz daha daraltma gibi bir durumları oldu ve arkadaşlarımız bu konuda da onlarla belli bir geçici de olsa mutabakatı sağlamış durumdalar." ifadelerini kullandı. 

"TRUMP İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun yapılacağını söyleyen Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda da Sayın Trump ile bir araya geleceğiz ve orada da yine bu konuları ele alacağız ama bu arada tabii onların heyetleriyle bizim heyetlerimiz arasındaki görüşmeler de yine devam ediyor. Temennim odur ki bu süreci Cenevre'den önce çok daha olumlu bir şekilde tamamlayalım." diye konuştu.

Yorumlar (0)