İçişleri'nden 'Çalışma İzinleri Görev Belgelerine' ilişkin genelge

İçişleri Bakanlığı, 'Çalışma İzinleri Görev Belgeleri' konulu genelge yayımlandı. Söz konusu genelgeyle birlikte, manuel olarak düzenlenen izin belgelerinin süresi 7 Mayıs tarihine kadar uzatıldı.

GÜNDEM 02.05.2021, 20:28 02.05.2021, 20:35
İçişleri'nden 'Çalışma İzinleri Görev Belgelerine' ilişkin genelge

Genelgeye göre; muafiyet çerçevesinde olmakla birlikte, e-başvuru sistemi üzerinden belge edinemeyenler için, 29 Nisan tarihli daha evvelki genelge ile yeni oluşturulan çalışma izni görev belgesi formunun çalışan ve işveren tarafından manuel olarak düzenlenerek imza altına alınıp kullanılabilmesine dair süre iki gün daha uzatılarak, 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 00.00’a kadar kullanılabilmesine olanak tanındı.  

Genelgede muafiyet çerçevesinde bulunanlara yönelik iki farklı izin sistemi detaylı olarak anımsatıldı.

Yaklaşık 3 milyon kişiye belge verildi

Esas usul olan e-başvuru sitemi üzerinden 2 Mayıs Pazar günü saat 17.00’ye kadar 2 milyon 677 bin çalışma izni görev belgesinin verildiği.

Muafiyet çerçevesinde olmakla birlikte, e-başvuru sistemi üzerinden çeşitli sebeplerle belge edinemeyenler için çalışan ve işverenlerin imzalarının ve taahhütlerinin yer aldığı, yeni oluşturulmuş çalışma izni görev belgesi formunun geçerli olma süresi 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 00.00’a kadar uzatıldı.

Belge alamayanlar için yeni entegrasyon

Ayrıca, muafiyet kapsamındaki sektörlerde olmasına karşın sistem üzerinden an itibarıyla çalışma izni görev belgesi edinemeyen;

İş yeri sahipleri,

Kendi hesap ve namına bağımsız olarak çalışanlar,

Kendi özel sandıklarına tabi olmaları sebebi ile sosyal güvenlik sisteminde kayıtları olmayan bankacılık sektörü personelleri için de yeni düzenlemenin gerçekleştirildiği ve bu maksatla Türkiye Bankalar Birliği ve Gelir İdaresi Başkanlığı başta olmak kaydıyla ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli entegrasyonların sağlandığı kaydedildi.

Adli ve idari işlem uygulanacak

Son olarak, valiler ve kolluk güçleri tarafından yürütülecek olan denetim faaliyetlerinde çalışma izni görev belgeleri detaylı olarak incelemeye tabi tutulacağı ve herhangi bir suistimalin vuku bulması halinde taahhütte bulunanlara ilişkin olarak gerekli adli/idari işlemler başlatılacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)