Mustafa Varank'tan Ali Babacan'a 'Fren Ali' tepkisi

Bakan Varank, Babacan'ın tasarrufu konu alan paylaşımına, geçmişi anımsatarak yanıt verdi. Varank, "Bu mütevazılık numarasına ben dahi kanabilirdim." ifadesini kullandı.

SİYASET 02.05.2021, 20:52
Mustafa Varank'tan Ali Babacan'a 'Fren Ali' tepkisi

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir videoda bakanlığı döneminde tasarruf yaptığını dile getirerek, "Fotokopi çektiğimiz A4 kağıdını dahi arkalı-önlü kullanarak tasarruf ettiğimiz dönemlerde benim için 'Fren Ali' demişlerdi." sözlerini sarf etti.

Babacan'ın söz konusu açıklamalarına yanıt, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

"Mercedes dışındaki araçlara burun kıvırırdı"

Bakan Varank, Babacan'a geçmişi anımsattığı paylaşımında, DEVA Partisi liderinin Mercedes marka araçlara düşkünlüğüne işaret etti.

Babacan'ın yurt dışı gezilerinde Mercedes haricindeki araçlara burun kıvırdığını ifade eden Varank, "Bu mütevazılık numarasına ben dahi kanabilirdim." dedi.

"Buna ben bile inanabilirim"

Bakan Varank, bahse konu paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: 

"Güney Kore'nin Busan kentinde Kore yemeği yiyemeyince kriz çıkaran, ülke dışında Mercedes harici otomobile burun kıvıran, Washington-Londra gezilerinde konaklayacağı otelin yıldız sayılarıyla ilgilenen bir geçmişi olmasa, bu yaptığı mütevazılık numarasına ben dahi kanabilirdim.

Fren Ali fakat neye? Sakın sanayiye olmasın?"

Yorumlar (0)