İçişleri duyurdu: Gri listedeki terörist ex!

İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Mardin'in Nusaybin kentinde gerçekleştirilen operasyonda etkisizleştirilen 7 teröristten birinin 500 bin TL ödülle Gri listede yer alan koda adı Rızgar Koçer olan Serhat Ericek adlı terörist olduğu belirtildi.

GÜNDEM 22.05.2021, 13:32 22.05.2021, 14:27 Hanife
İçişleri duyurdu: Gri listedeki terörist ex!

İçişleri Bakanlığı terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Açıklamada, 8 Mayıs 2021’de Mardin İl Jandama Komutanlığınca;  komanda birlikleri,  J-SİHA, JÖH ve Hava Kuvvetleri destekli Mardin Nusaybin kırsalında operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Sözde Mardin bölge sorumlusu ex!

Operasyonda, 7 BTÖ üyesinin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirdiği ve içlerinden birinin 500.000 TL ödülle "Gri" kategoride aranan teröristlerden koda adı Rızgar Koçer olan Serhat Ericek olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Serhat Ericek adlı teröristin sözde Mardin Eyaleti Bogok bölgesinde sorumlu seviyede faaliyet yürüttüğü de aktarıldı. 

2019 yılında şehit düşen 2 jandarma personelinin intikamı alındı  

Açıklamada, 2019 yılının 9 Aralık tarihinde Şırnak İdil ilçesi Sarıköy kırsalına EYP tuzaklanarak hain saldırı düzenletildiği ve iki jandarma personeli olan Uzman Çavuş Kemal SAYAR ve Astsubay Esma ÇEVİK’in,  EYP'nin imhası sonucu şehit düştüğü hatırlatılarak, bu operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasında bu alçak hain eylemin faillerinin de olduğu belirtildi.

Son olarak açıklamada bölge halkının güven ve huzurun sağlamak için operasyonlara, yine halkın desteğiyle daha da güçlenerek,  kararlı adımlarla aralıksız olarak devam edileceği vurgulandı.
 

Yorumlar (0)