İçişleri duyurdu: Çerkezköy Kaymakamı hakkında soruşturma açıldı

İçişleri Bakanlığı, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

GÜNDEM 27.03.2021, 21:32 28.03.2021, 15:42
İçişleri duyurdu: Çerkezköy Kaymakamı hakkında soruşturma açıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

İnce, söz konusu paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlık olarak kamu düzeninin tesis edilmesi maksadıyla sürdürmekte olduğumuz birçok önemli göreve ek olarak, salgın hastalıkla mücadele kapsamında salgının yayılımını engellemek için, başta denetim çalışmaları olmak üzere, sahada etkin bir biçimde görev yürütülmektedir. Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınına ilişkin olarak denetim faaliyetlerine vali ve kaymakamların koordinesi altında ve bizzat katılımları ile başarıyla devam edilmekle birlikte, zaman zaman sürecin getirdiği negatif davranışlara da büyük bir üzüntüyle şahit olunmaktadır. Bu çerçevede, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere aykırı davrandığı açık bir şekilde belli olan bir iş yerine görevinin gereği olarak müdahalede bulunurken tasvip etmediğimiz bir iletişim dilini kullanan Atilla Selami Abban hakkında ilgili birimlerimiz tarafından gerekli soruşturma sürecine başlanılmıştır.”

Ne olmuştu?

Kaymakam Atilla Selami Abban’ın kısıtlama ihlali yapan bir iş yerinde, masada oturan vatandaşlara yönelik tavrı tepki çekmişti. Bahse konu şahıslara, derneğe mensup olup olmadıkları yönünde soru soran Abban, aldığı yanıttan sonra, “Bak, üye olmadıklarını söylüyor, sigara ve bira içiyor. Derhal işlem yapın. Seni dışarıdan gördüm. İndir şu arka ayaklarını. İşlem başlatın, kapatın hemen burayı.” demişti.

Yorumlar (1)
Öykeli 3 yıl önce
Eeee ne varmış bundaa????