İçişleri Bakanlığı duyurdu: 300 personel alımı yapılacak

Sözlü sınavla taşra teşkilatına alım yapacağını duyuran İçişleri Bakanlığı, 300 il planlama uzman yardımcısı istihdam edecek.

GÜNDEM 13.01.2023, 10:05 14.01.2023, 10:41
İçişleri Bakanlığı duyurdu: 300 personel alımı yapılacak

Üniversitelerin farklı bölümleri ve fakültelerinden mezun olmuş kişiler içerisinde 300 il planlama uzman yardımcısı İçişleri Bakanlığı tarafından istihdam edilecek. Söz konusu ilan Resmi Gazete'de yayınlandı.

Başvuru nereden yapılacak?

İlana göre, başvuruda bulunacak adayların 30 Ocak ile 3 Şubat tarihleri içerisinde "www.icisleri.gov.tr" adresi üzerindeki "duyurular" kısmında paylaşılacak link yoluyla e-Devlet sistemi yoluyla işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

KPSS puanı göz önüne alınacak

Başvuru işlemlerinin bitmesinin ardından açıklanan bütün bölüm ve fakülte miktarına göre adayların KPSS puan türü ve bölüm talepleri göz önüne alınarak, en yüksek puanı almış kişilerden başlayacak biçimde her alan adına 4 katı kadar kişi tespit edilecek.

Söz konusu belirlemenin ardından adaylar, 27 Şubat ile 17 Mart tarihleri içerisinde Ankara'da gerçekleştirilecek sözlü giriş sınavına katılım sağlayacak.

Aranan niteliklere ve başvuru şartlarına dair bütün bilgilere İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

Yorumlar (0)