İBB'nin teklifi 9. kez reddedildi

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısında 1000 yeni taksi plakası teklifi bir defa daha oy çokluğu ile reddedildi. Deniz taksinin açılış ücreti ise 100 TL olarak belirlendi.

GÜNDEM 30.09.2021, 18:20 01.10.2021, 11:35
İBB'nin teklifi 9. kez reddedildi

İBB UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

9. kez reddedildi

Toplantıda, ihtiyaç çerçevesinde ihdas edilmesi planlanan 5 bin yeni taksiden ilk olarak 1000 adedinin arz edilmesi teklifi gündeme alındı.

1000 yeni taksi teklifi bir defa daha reddedildi.

"Doluluk oranı yüzde 90'lara çıktı"

Bu hususta konuşan İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, taksilerdeki doluluk oranının son aylarda yüzde 80-90'lara çıktığını belirtti.

Toplu taşıma kullanımının salgından evvel günlük 7,5 milyon yolcu olduğunu dile getiren Demir, insanların tatilden dönmesi ve okulların açılmasına karşın toplu taşıma kullanımının an itibarıyla günlük 6 milyon dolaylarında olduğunu ve yüzde 20'lik bir düşüş meydana geldiğini kaydetti.

Dijitalleşmenin yalnızca başına çözüm olmadığını söyleyen Demir, tüm araştırmaların taksi sayısının yetersiz olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Deniz taksinin açılış ücreti belirlendi

Söz konusu toplantıda deniz taksi ücretlerinin belirlenmesi teklifi de konuşuldu. Toplum Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün sunduğu teklifte, şehir hatları için ilk mil ve açılış için 100 TL, 1-4 mil arası mil başına 75 TL, 4-8 mil arası mil başına 60 TL, 8 mil sonra mil başı 48 TL istendi. Turyol, Mavi Marmara ve YUPİ Deniz Taksi'nin işleteceği taksiler de bu ücret tarifesini kullanıyor olacak. Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorumlar (0)