İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi 13'üncü kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan 5 bin yeni taksi teklifi, oy çokluğuyla UKOME’de 13’üncü defa reddedildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Hak ettiğimiz ücretlendirme olursa taksi yolcusunda azalma yaşanır ve taksi ihtiyacı bulunuyormuş gibi hissedilmez" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 23.02.2022, 16:45 24.02.2022, 14:19
İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi 13'üncü kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir defa daha 5 bin yeni taksi önerisini UKOME'nin gündemine taşıdı. 

5 bin yeni taksi önerisi 13. kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu 5 bin yeni taksi önerisi, oy çokluğuyla 13'üncü kez toplantıda reddedildi. Farklı bir teklifte ise, “Avrasya Tüneli, Boğaz Köprüleri, otogar ya da ücretli otoyol gibi ücretli yerlerinin kullanımının yolcu tarafından istenmesi halinde yolculuk sırasında taksi içinde yer alan yolcudan taksimetre ücretinin haricinde o an kullandığı geçiş ücreti alınır. Yolculuğunu bitirmiş yolcudan otoyol ücreti, geri dönüş köprü ücreti ya da tünel ücreti veya farklı bir ek ücret talep edilemez” sözlerine yer verildi. Taksi taşımacılığı köprü geçiş tutarlarının revize edilmesi yönündeki teklif ise toplantıda oy çokluğuyla kabul edildi.

“Gerekli ücretlendirme yapılması halinde taksi yolcu sayısında azalma olur”

Toplantıda açıklamalarda bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, şunları söyledi:

“Taksi tarife ücretlerine 2021 senesinin 12'nci ayında yüzde 36 gibi bir zam yapıldı. Biz her zaman şunu söylüyoruz; hak ettiğimiz ve gerekli olan ücretlendirme yapılması halinde taksi yolcu sayısında azalma yaşanır ve taksi ihtiyacı bulunuyormuş gibi hissedilmez. Şu anda zaten taksilerde bulunan yolcu sayısı ve işletimimiz yüzde 25’e yakın azaldı. Ayrıca dünya genelinde bir ekonomik kriz mevcut. Türkiye'de de bunun bazı yansımaları var. Yakıtın pahalı olması sebebiyle trafikte bir rahatlama yaşanıyor. İstediğimiz kadar yolcuyu yerine bırakıp ardından farklı bir yolcuyu almakta zorlanmıyoruz artık. Bu sebeple taksi bulma konusunda şu anda vatandaşımızın bir problemi bulunmuyor. Taksi sayısının İstanbul'da artışına ihtiyaç yoktur diye düşünüyoruz”

Yorumlar (0)