Banker Bilo filmi gerçek oldu! 'İstanbul' deyip, göçmenleri Osmaniye'ye bıraktılar

Yasa dışı yollar üzerinden Afganistan'dan Türkiye’ye gelen düzensiz göçmenlerin yolculuğu Osmaniye’de son buldu. İnsan kaçakçılarının dolandırdığı Afganlar, İstanbul diye Osmaniye’de bırakıldı. Banker Bilo filmini anımsatan olayda, yabancı uyruklu 32 kişi sınır dışı edilmek amacıyla Malatya Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi. 

GÜNDEM 23.02.2022, 17:16 24.02.2022, 15:27
Banker Bilo filmi gerçek oldu! 'İstanbul' deyip, göçmenleri Osmaniye'ye bıraktılar

İddiaya göre Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından otogar çevresinde göçmen kaçakçılığının engellenmesi ve doğudan batıya düzensiz göçmenlerin geçişlerinin önlenmesi için yapılan çalışmalar çerçevesinde 32 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı. 

İstanbul diye Osmaniye’de bıraktı’

Kaçakçılara kişi başı 1000 dolar ödeyerek bir hafta önce yasa dışı yollar aracılığıyla Türkiye’ye girdikleri tespit edilen şahısların 3-4 gün aç bırakıldıkları belirlendi. Özel bir otobüs şirketinin paralarını aldığı 32 Afgan, şoför A.Ş. tarafından 'İstanbul’a geldiniz' sözleriyle zorla Osmaniye’de indirildi. Göçmenlerin otobüsten indirildiği anlar kameralara yansıdı. Öte yandan otobüs şoförü A.Ş. ile birlikte İran uyruklu K.A ve H.C. ile ilgili ‘Göçmen Kaçakçılığı’ suçu dolayısıyla adli işlem yapıldı. 

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi Müdürlüğü’ne sevk edilen 32 Afgan, insani ihtiyaçlarının karşılanmasından sonra Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine gönderildi. 

"Banker Bilo" filmini hatırlattı 

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi Müdürlüğü ekiplerince yakalanan göçmenlerin yaşadıkları, akıllara 'Banker Bilo' filmini getirdi. ‘Banker Bilo’ isimli filmde de Şener Şen’in canlandırmış olduğu ‘Maho’ karakteri, para aldığı köylüleri Almanya diyerek İstanbul’da bırakmıştı.

Yorumlar (0)