İBB'den 'PKK'lı personel' açıklaması

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), PKK terör örgütünün kampında fotoğrafları çıkan ve İBB'de görev yaptığı tespit edilen, bugün ise gözaltına alınan şahıs ile ilgili açıklamada bulundu.

GÜNDEM 27.04.2022, 22:30
İBB'den 'PKK'lı personel' açıklaması

İBB'de 'sosyal hizmet uzmanı' olarak görev yaptığı öne sürülen Ş.D. ile ilgili olarak yayımlanan haberlere dair açıklamada bulunuldu. 

İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Bu açıklamanın son bölümünü birkaç defa okuyun lütfen. 19 Nisan tarihinden 27 Nisan tarihine kadar polis neyi bekledi? Asıl amaç 'terörist' yakalamak değil de Sayın İmamoğlu'na ve İBB'ye kumpas kurmak mıdır?" dedi. 

"Adli sicil kaydı temiz"

Ongun, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bazı medya organlarında, İBB'de sosyal hizmetler uzmanı olarak çalıştığı iddia edilen Ş.D. adlı şahsın, PKK terör örgütü kampında 2016'ya ait olduğu öne sürülen silahlı fotoğrafları paylaşılarak, İBB ile PKK arasında ilişki kurulmak istenmiştir. Türkiye'nin güvenlik birimlerinden sorumlu olan bazı yetkililerce uzun bir süredir zorlama iddialarla bu bağ kurulmaya çabalanmaktadır. 

Söz konusu şahıs, uluslararası iş birlikleri çerçevesinde sınırlı süreli ve proje bazlı olarak görev alan elemanlardandır. Bahse konu şahsın maaş ödemesi Uluslararası Çalışma Örgütü ve Almanya Ulusal İşbirliği Teşkilatı'nca yapılmaktadır. 1 Haziran ila 31 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen ilk proje 'Ev Sahibi Topluluklar ve Mülteciler İçin İnsana Yakışan İşlere Destek' adlı projedir. Geçtiğimiz 1 Mart tarihinde başlayan ve önümüzdeki 31 Aralık'ta sona erecek olan proje ise 'Ekonomik Atılımlar ve İstihdam İçin Dijital Kapasitenin Geliştirilmesi' adlı projedir. 

Bahse konu şahıs, proje bazlı çalışmasına rağmen adli sicil kaydı alınmış ve temiz olduğu görülmüştür. Şahsın öz geçmişine baktığımızda, 2015'te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olan Sakarya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde staj yaptığı görülmüştür. Söz konusu fotoğrafın 2016'da çekildiği kaydedilse de şahsın 2016-18 seneleri arasında kentimizdeki özel bir yaşlı bakımevinde çalıştığı tespit edilmiş ve doğrulanmıştır. Öte yandan, yine aynı kişi 2021'den beri gönüllü olarak Sultanbeyli Belediyesi ile birlikte çalışan Mülteciler Derneği'nde de görev yapmaktadır.

"Neden 8 gün beklendi?"

Terör meselesinde İBB, devletin tüm kurumlarıyla iş birliği yapmış ve yapmayı da sürdürecektir. Fakat İBB ve Başkan İmamoğlu'nu hedef alan kumpas benzeri teşebbüslerin de farkındayız. 

Şahsın emniyet güçleri tarafından ilk araması, 19 Nisan'da İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne gelinerek yapılmıştır. Şahsın ameliyata gireceği ve izinli olduğu bilgisi polislere verilmiştir. Söz konusu kişi 18 Nisan'da ameliyata girmiş ve 20 Nisan'da taburcu olmuştur. Bir hafta boyunca da evinde istirahat etmiştir. 

Geçen 8 günde polisler ne ikametgahta ne de hastanede gözaltı yapmış, şahsın İBB binasına giriş yapması beklenmiştir. Bugün 10.26'da İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne gelen şahsın 10.31'de gözaltında alınmasını manidar buluyor ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz."
 

Yorumlar (2)
Muharrem Kılıçarslan 2 yıl önce
Hadi oradan düzenbazlar bu durumda bile hükmetti suçluyorsunuz
Sivaslı 2 yıl önce
Bunların ibb de ile alınması hiç manidar değil.. Hırhızın hiç suçu yok..