Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması

Erdoğan, Osman Kavala'ya ilişkin olarak verilen karara karşı tepkilere sert cevap verdi. Erdoğan, "Bir zat ile ilgili verilen bir karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Bu adam ülkemizin Soros'uydu, Gezi olaylarının koordinatörüydü." dedi.

GÜNDEM 27.04.2022, 22:56
Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, STK temsilcileri ile gerçekleştirilen iftar programında konuştu.


"Gezi olaylarının koordinatörüydü"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde: 

"Ne terör örgütleri ne de siyasetteki uzantıları bizleri halkımıza hizmet vermekten alıkoymayacaktır. Ömrümüzü adadığımız dava hakikat ve hak davasıdır. 

Ülkemizin son 20 senesi en büyük kalkınma ve demokrasi hamlelerinin yapıldığı dönemdir. 3 Kasım 2002 tarihindeki seçimle Anadolu ihtilalini başlattık.

Bir zat ile ilgili verilen bir karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Bu adam ülkemizin Soros'uydu, Gezi olaylarının koordinatörüydü. Gezi olaylarına maddi destek verdi. Türkiye'de yargı var, hukuk var. Bu yargı da kendi bildiklerini, inandıklarını hakkın egemen olması amacıyla neticeye vardırdılar.

Gezi olayları ile ilgili kararla yargımız, tüm vicdanları rahatlatmakla kalmamış, bu niyetteki kişilere de adalet ve hukuk dersi vermiştir.

"Çevrecilik destanı yazdık"

Türkiye'de çevreciliğin destanını biz yazdık. 5 milyon ağaç diktik. 12 tane ağaç başka bir yere naklediliyor diye ekonomimizi çökertmeye heveslendiler. Senelerdir besledikleri ne kadar yılan varsa hepsini bizim üstümüze saldılar. Önce Allah'ın yardımı sonra da halkımızın desteğiyle bu saldırıları püskürttük. Milletimizin iradesini alçaklara, sırtlanlara çiğnetmedik.

Irak'ın kuzeyinde şu anda icra etmekte olduğumuz operasyonda 5 şehidimiz oldu fakat 60 dolaylarında teröristi öldürdük. Her nerede terörist bulursak bulalım oraya benim askerim girecektir ve girdi de."

Yorumlar (0)