Hulusi Akar, “ordubozanlar” için açıklamalarda bulundu 

Bakan Hulusi Akar, yalan ve dolanla orduyu ve komuta heyetini bozmaya çalışan kişiler hakkında “ordubozan” ifadesini kullandı ve bunları sert bir dille eleştirdi. 

GÜNDEM 05.06.2021, 15:14 06.06.2021, 12:10
Hulusi Akar, “ordubozanlar” için açıklamalarda bulundu 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı ile Hava, Kara ve Deniz Kuvvet Komutanları ile birlikte Denizkurdu-21 Tatbikatı’nı izlemek üzere Doğu Akdeniz’de bulunan gözlem üssünü ziyaret etti. Seçkin gözlemci gücü faaliyetlerini takip eden ve tatbikat hakkında güncel gelişmeleri alan Hulusi Akar, basın mensuplarına hem tatbikat hakkında bilgi verdi hem de ordubozanları sert bir dille eleştirdi.

“Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz”

Hulusi Akar: “133 suüstü gemimiz, 43 uçağımız, 10 denizaltımız, 14 insansız hava aracımız ve 28 helikopterimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz tatbikat ile ülke içinde ve sınır ötesinde PKK/YPG, FETÖ, DEAŞ ve diğer tüm tehditlere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, NATO, AB, BM ve AGİT aracılığıyla Katar, Bosna, Kosova, Libya, Afganistan, Somali ve daha pek çok ülke ile ikili anlaşmalar yaparak küresel istikrar ve barışa katkı sağlama konusunda çalışıyor. Personellerimizi çağın şartlarına, değişen savaş doğasına ve günümüz niteliklerine uygun olarak eğitiyoruz. Ocak 2021’den bugüne kadar 25 adet tatbikatı başarı ile sonlandırdık. Denizkurdu-21 ise 26. tatbikatımız. Planlı olarak yürüttüğümüz bu tatbikatımız, jenerik bir senaryoya bağlıdır. Doğu Akdeniz ve Ege’de yürüttüğümüz tatbikatın amaçlarından biri de Mavi Vatanımızdaki menfaatlerimizi ve haklarımızı koruyacağımızı göstermektir.”



“Tatbikat sırasında deniz canlıları da önemseniyor”

Hulusi Akar: “Denizkurdu-21 tatbikatımızı kuvvet komutanlıklarımız ile birlikte ortaklaşa yürütüyoruz. Başarı ile icra ettiğimiz bu tatbikat ile gücümüzü dünyaya gösteriyoruz. Yerli ve milli ürün oranımızı yüzde 70 seviyesine çıkartarak silah, mühimmat, malzeme, araç ve gerek üretiyor ve bunları başta tatbikatlarımız olmak üzere tüm operasyonlarımızda kullanıyoruz. Operasyonlarımız ve tatbikatlarımız sırasında kara, hava ve deniz canlılarını önemsiyor, bu canlıların hayatını riske atacak hareketlerden kaçınıyoruz. Ayrıca kirlilik konusunda da hassas davranıyoruz. Ülkemizin tarihi ve kültürel yapılarına zarar verecek hareketlerden ise kaçınıyoruz.” 

“Tatbikatlarımız, dost ülkelere de güven veriyor” 

Hulusi Akar: “Silahlı kuvvetlerimizin gerçekleştirdiği tatbikatlar, dost ve kardeş ülkelerimize de güven veriyor. Örneğin 500 senelik bağımız olan Libya’da da bu kapsamda çalışmalar yapıyoruz. Libya için kanaatimiz ‘Libya Libyalılarındır’ anlayışıdır. Bu sebeple onların siyasi birliğini, barışını, toprak bütünlüğünü ve istikrarını sağlama konusunda Libya’ya yardımcı olmakta kararlıyız. Libya ile yaptığımız ikili anlaşmalar çerçevesinde ülkeye askeri eğitim, askeri mühimmat, insanı yardım ve sağlık yardımları gibi pek çok konuda danışmanlık veriyoruz. Bölgesel barışa katkı sağlamak amacıyla başta Mısır ve Suriye olmak üzere pek çok ülkeye de desteklerimizi veriyoruz. ”



Doğu Akdeniz ve Kıbrıs Sorunu

Hulusi Akar: “Bizler, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs sorununun müzakere yoluyla çözülebileceğini düşünüyoruz. Bu sebeple istişari görüşmeler yapıyor ve NATO toplantılarına katılarak güven artırıcı önlemler alıyoruz. Bizler, gündem hakkında daima pozitif düşünüyor ve barış, istikrar ve hukuktan yana olduğumuzu belirtiyoruz. Bu kavramların, komşuluk ilişkilerini güçlendireceğine inanılmalıdır. Coğrafi bölgeler, uluslararası hukuk çerçevesinde ve adil olarak paylaşılmalıdır. Yalnızca bu şekilde müreffeh ve barış dolu bir gelecek inşa edilebilir. Mavi Vatanımızdaki haklarımızı korumaktakararlı olduğumuzu yineleyebilriim.”

“Ordubozanlar”

Hulusi Akar: “özellikle son dönemlerde silahlı kuvvetlerimize ve onun komuta heyetine yalan ve dolan ile dil uzatmayı adet haline getirmiş pek çok ordubozan bulunuyor. Bunlar, fitne ve fesat peşinde koşarak ordumuza karşı olan sevgi ve güveni boşa çıkarmaya çalışıyor. Üç kıtada icra ettiğimiz operasyonların başarılarını ise gölgelemek istiyorlar. Ordumuz yurt dışında Suriye, Kıbrıs, Libya, Irak, Azerbaycan gibi çok çeşitli ülkelerin ve elbette ki kendi ülkemizin haklarını ve topraklarını korumak; barışı sağlamak için durmadan hareket halindedir. Ordumuzun bu mücadelesi şimdiye kadar kararlılıkla devam ettiği gibi şimdiden sonra da bu şekilde sürecektir.”



Tatbikat tamamlandı

Açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, sözlerini, şehitlerimize rahmet ve gazilerimize hürmet dileyerek tamamladı. Ardından tatbikatta görev alan personelleri kutladı. Törenin kapanışında tatbikata katılan tüm deniz ve hava araçları, gövde gösterisi yaptı. Personeller için pasta kesilen törende Akar, sözlerini, “Denizleriniz sakin, pruvanız neta olsun.” diyerek tamamladı. 

Yorumlar (0)