“Denizkurdu-2021” başladı: Türkiye’nin en büyük deniz tatbikatı 

25 bin personelin katılımıyla başlatılan Denizkurdu-2021 tatbikatı, Akdeniz ve Ege’de eş zamanlı olarak başladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın devasa araçları, denizlerimizden teker teker geçti, nefesleri kesti. 

GÜNDEM 25.05.2021, 11:29
“Denizkurdu-2021” başladı: Türkiye’nin en büyük deniz tatbikatı 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı önderliğinde bu sabah saatlerinde başlatılan ve 6 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek olan Denizkurdu-2021 tatbikatı, Akdeniz ve Ege’de kendini göstermeye başladı. Tonlarca ağırlıkta ve yüzlerce metre yükseklikte olan deniz zırhlıları sulardan tek tek geçerken görenlerde hayranlık uyandırdı. 



Kocaeli Gölcük limanında bulunan Donanma Komutanlığı’ndaki gemiler, sabah güneş doğumuyla beraber demir aldı. İzmit Körfezi’nden geçen gemiler, Ege’ye doğru rota çizdi. 



Tatbikat, erkenden başladı

Tatbikatın ilk senaryosunda “savaş gemisine yaklaşan botlu korsanlar ve geminin ateş altına alınması” vardı. Deniz Kuvvetleri bu senaryoyu henüz İzmir Körfezi’nden çıkmadan gerçekleştirdi. Tatbikatın bu kısmı, havadan görüntülendi.



132 gemi ve 43 uçak katılıyor

Akdeniz ve Ege’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen deniz tatbikatına 132 gemi, 43 uçak, 10 denizaltı, 28 helikopter ve 14 İHA katılıyor. Tatbikatta yer alan toplam personel sayısının ise 25 bin 500 olduğu biliniyor ve bu personeller amfibi deniz birlikleri, hücum birlikleri, SAS ve SAT’lardan oluşuyor. Denizkurdu-2021, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte gerçekleştiriliyor.



Havadan destek sağlanacak

Tatbikatta yer alan ATAK taarruz helikopteri, genel maksat helikopteri, F-4 ve F-16 ile diğer uçaklar, helikopterler ve İHA’lar da deniz personellerine havadan destek sağlayacak. 

Yorumlar (0)