Hulusi Akar, Kırgızistan Savunma Bakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘EFES-2022 Tatbikatı’ kapsamında Kırgızistanlı mevkidaşı Tümgeneral Baktibek Bekbolotov ile görüştü. 

GÜNDEM 08.06.2022, 17:35 08.06.2022, 17:42
Hulusi Akar, Kırgızistan Savunma Bakanı ile görüştü

EFES-2022 Tatbikatı, İzmir’de 37 dost ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Tatbikata katılan ülkeler arasında Kırgızistan da yer alıyor. Tatbikat kapsamında Türkiye’ye gelen Kırgızistan Savunma Bakanı Tümgeneral Baktibek Bekbolotov, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki askeri ve sanayi alanındaki ortaklık çalışmaları ele alındı. 

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı, Türk SİHA’ları için özel klip hazırladı

Geçen sene Türkiye’den toplam 40 adet zırhlı askeri teçhizat ve Bayraktar TB2 SİHA satın alan Kırgız hükümeti, ürünleri çeşitli tatbikatlarda da kullanmaya başladı. Kırgızistan, geçen ay gerçekleştirilen Kalkan-2022 Tatbikatı’nda Türk SİHA’larını ilk kez denedi. SİHA’ların etkileyici performansı sonrası özel bir klip yayınlayan Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı, “Yurdumuzda barış daim olsun. Vatanımızı koruyan askerlerimize güçlü bir irade ve sağlık diliyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)