HSK'dan İstanbul seçimi kararı!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul seçiminde kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmeleri yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan İstanbul ilçe seçim kurulu başkanları hakkında inceleme başlattı.

GÜNDEM 13.06.2019, 16:43 13.06.2019, 16:45
HSK'dan İstanbul seçimi kararı!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul seçiminde kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmeleri yaptıkları gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) suç duyurusunda bulunduğu İstanbul ilçe seçim kurulu başkanları hakkında inceleme başlattı.

31 Mart'ta gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptalinin ardından, kanuna aykırı sandık görevlisi ataması yapan ilçe seçim kurulu başkanları ve diğer sorumlular hakkında YSK tarafından suç duyurusunda bulunulmuş, bu kişilerin hakim olması nedeniyle suç duyurusu yazısı HSK'ye gönderilmişti.

Kanuna aykırı görevlendirme yapanlar belirlenecek

HSK 1. Dairesi, YSK'nın suç duyurusu üzerine, ilçe seçim kurulu başkanı hakimler hakkında inceleme başlattı.

HSK müfettişleri, iddiaları araştırmak üzere görevlendirildi. Müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda hakimlerle ilgili karar verilecek.

YSK'nin suç duyurusu dilekçesinde isim belirtilmediği öğrenildi. Müfettişlerin araştırması sonucu kanuna aykırı görevlendirme yapanların belirlenecek.

Diğer soruşturmaları İstanbul savcılıkları yürütecek

Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun, "Hakim ve savcıların suçlarına iştirak edenler aynı soruşturma ve kovuşturma mercilerine tabidirler" hükmü gereğince, ilçe seçim kurulu başkanlarının yanı sıra diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusu dilekçesi de 

YSK tarafından HSK'ya gönderilmişti.

HSK, hakimler dışındaki görevliler hakkındaki soruşturmaların genel hükümlere tabi olması sebebiyle bu kişilerle ilgili soruşturmaların İstanbul savcılıkları tarafından yürütülmesi kararını aldı. 

 

Yorumlar (0)