"HDP yönetimi ile 'yargı reformu'nu konuştuk"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Bugün, HDP yönetimi partimize bir ziyarette bulundu. HDP heyeti demokrasi, anayasa ve yargı reformu konularında görüşlerini bizimle paylaştı." diye konuştu.

GÜNDEM 26.08.2019, 19:00
"HDP yönetimi ile 'yargı reformu'nu konuştuk"

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 948'inci, Büyük Taarruz'un başlamasının ise 97'nci yıl dönümünü kutladı.

"ANADOLU SONSUZA KADAR VATANIMIZ OLACAK"

"Bizlere Anadolu'nun kapılarını açan Sultan Alparslan'ı ve Anadolu'nun sonsuza kadar vatanımız olarak kalacağını tarihe kazıyan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum." diyen Öztrak, dün Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 3 Mehmetçiğe Allah'tan rahmet, millete sabır, şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Emine Bulut'un eski eşi tarafından vahşice katledilmesinin tüm Türkiye'nin canını yaktığını belirten Öztrak, buna toplumun gösterdiği reaksiyonu çok önemsediklerini ancak bu cinayetin tek olmadığını, ciddi tedbirler alınmazsa benzer cinayetlerin ardı ardına geleceğini söyledi.

Sadece bu yıl 223 kadının cinayete kurban gittiğine işaret eden Öztrak, bu rakamın teröre verilen kurban sayısından daha fazla olduğunu vurguladı.

"KADINI KORUMAK İÇİN İKTİDARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Öztrak, kadınları erkek şiddetine karşı korumak için ülkeyi yöneten iktidara, devlet organlarına ve topluma çok ciddi görevler düştüğüne değinerek, "Biz CHP olarak, 6284 sayılı Koruma Kanunu'nun 4 yıldır yürürlükte olduğu halde bir türlü uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi'nin tam olarak uygulanmasını istiyoruz. Katillere sırf takım elbise giydiği için iyi hal indirimi uygulayan bir yargı istemiyoruz. Kadınları erkek şiddetinden koruyacak kararlılığı devletimizin göstermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) kadına şiddeti olağanlaştıran, kadını aşağılayan televizyon dizilerine bir çekidüzen vermesini isteyen Öztrak, çocuklara, okul sıralarından başlayarak her türlü şiddete ve özellikle de kadına şiddete karşı sıfır tolerans bilincinin yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

"HDP'DEN ZİYARETE GELDİLER"

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü'den oluşan bir HDP heyetinin bugün partilerini ziyaret ettiğini kaydeden Öztrak, şunları söyledi:

"Biz de kendilerini, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı, Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç'tan oluşan bir heyetle kabul ettik. Bu ziyarette, HDP heyeti demokrasi, anayasa ve yargı reformu konularında görüşlerini bizimle paylaştılar. Biz de bu başlıklarla ilgili daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız görüşlerimizi kendilerine ilettik. HDP heyeti 'bu görüşmeleri diğer partilerle de yürüteceklerini' ifade ettiler. İlk ziyaretlerini de partimize yaptılar."

Yorumlar (0)