HDP'den çok önemli isimler gözaltında!

Kobani bahane edilerek 6 Ekim 2014 tarihinde Türkiye genelinde başlatılan terör eylemleri ile ilgili olarak gözaltına alınanlar arasında HDP'den önemli isimler var.

GÜNDEM 25.09.2020, 10:17 25.09.2020, 14:09
HDP'den çok önemli isimler gözaltında!

Kobani bahanesiyle 6 Ekim 2014 tarihinde başlatılan ve 6-7-8-9 Ekim 2014 tarihlerinde büyük terör olaylarının yaşanmasına, 37 masum insanın katledilmesine neden olan olaylarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği 7 ilde 82 gözaltı kararı sonrası harekete geçen TEM polislerinin gözaltına aldıkları arasında HDP'den çok önemli isimler bulunuyor.

09.30 itibarıyla 18 gözaltı var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği gözaltı kararı sonrası terörle mücadele ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 18 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP'den mevcut ve eski önemli isimler de bulunuyor. Şu ana kadar gözaltına alınanlardan bazı önemli isimler şöyle:

- Ayhan Bilgen (Eski HDP milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı)

- Ayla Akat Ata (Eski HDP milletvekili)

- Sırrı Süreyya Önder (Eski HDP milletvekili)

- Altan Tan (Eski HDP milletvekili)

- Nazmi Gür (Eski HDP milletvekili)

- Emine Beyza Üstün (Eski HDP milletvekili)

- Emine Ayna (Eski HDP milletvekili)

- Alp Altınörs (HDP MYK üyesi)

HDP'li RTÜK üyesi de gözaltına alındı

Kobani olayları ile ilgili soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt'ün de bulunduğu öğrenildi.

RTÜK'ün (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) HDP'li üyesi Ali Ürküt de Diyarbakır'da gözaltına alındı.

HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt ile birlikte aynı operasyon çerçevesinde gözaltına alınan eski HDP milletvekilleri Emine Ayna, Altan Tan ve Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu 4 zanlının emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)