Hayırsever vatandaştan Hatay’a 1 milyon TL’lik yardım

Hatay'da yaşanan depremin ardından yaraları sarmak için Sakarya'dan gelen hayırsever Cemil Kurtuldu, afetzedelere büyük bir yardım eli uzattı. Deprem sonrası mağdur olan ailelere 1 milyon TL'lik Ramazan yardımında bulundu.

GÜNDEM 27.03.2024, 16:59 Melina Ay
Hayırsever vatandaştan Hatay’a 1 milyon TL’lik yardım

Hatay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkileriyle baş etmeye çalışıyor. Birçok bina ve evin yerle bir olduğu şehirde, felaketin izleri hala silinmeye çalışılıyor. Ancak, afetzedelerin yanı sıra hayırseverlerin desteğiyle kentte umut ışıkları yanıyor.

Hatay'da, yaklaşık 25 bin insanın yaşamını yitirdiği depremin ardından binlerce kişi, geçici yaşam merkezlerine sığınmak zorunda kaldı. Sakarya'dan gelen hayırsever Cemil Kurtuldu, bu zorlu süreçte afetzedelere destek olmak için harekete geçti. Kendi çabalarıyla topladığı 1 milyon TL'lik yardımıyla konteyner kentlerde yaşayan ailelere umut oldu. Ayrıca, İskenderun ilçesine ulaşarak 300 çocuğa bayramlık dağıttı. Kurtuldu'nun yardımları, depremzedelerin yaralarını sarmak için önemli bir adım olarak kalpleri ısıtıyor.

“Yapabildiğimiz kadar yardım ediyoruz”

Asrın felaketinden sonra bütün özel günlerde deprem bölgelerine yardım dağıttığını aktaran Kurtuldu, “Her şeyden önce ihtiyacı olan insanlara, kendi ihtiyaçlarımızdan biraz arttırıp onlarla birlikte paylaşmak için buradayız. 6 Şubat depreminde biz enkazda kurtarma çalışmalarına; oğlumla, yeğenlerimle ve ablamın çocuklarıyla İstanbul’dan katıldık. Enkazlarda 9 gün boyunca çalıştık. O günden bugüne dek, Ramazan ayı, bayramlar gibi özel günlerde depremzedelerin elinden tutmaya çalışıyoruz. Hatay’a, İskenderun’a ve bazı atıl olan köylere dağıtım yapabildiğimiz kadar yardım ediyoruz” dedi.

“300 çift ayakkabı ve kıyafet dağıttık”

Sabahın erken saatlerinden itibaren birçok konteyneri dolaşarak bayram öncesi çocukları sevindiren Kurtuldu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Dün konteynerlerin gece 11 buçukta dağıtımlarını bitirdik. Sabahtan beri oldukça çok sayıda konteyner dolaştık. 4 ilçeye uğradık ve isimlerinin çoğunu bilmiyorum. 300 çift ayakkabımız vardı onları dağıttık. 300 çift kadar da takım olarak kıyafetlerimiz vardı. Çocuk ağırlıklı bir grupla tanıştık ve sonra erzak grubu oluşturduk. Son dağıtımlarımız en son burada bitirdik. 36 saat hiç uyumadan devam ettik. Bin 200 kilometrede yolumuz var. Yarın herkes işine devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)