Havai fişek fabrikasındaki patlamada fabrika sahibi tutuklandı

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin fabrika sahibi Yaşar Coşkun tutuklanırken, babası ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 08.07.2020, 01:25
Havai fişek fabrikasındaki patlamada fabrika sahibi tutuklandı

Sakarya Hendek'te 7 kişinini yaşamını kaybettiği havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin gözaltına alınan fabrika sahibi ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun tutuklanıp cezaevine gönderilirken, fabrikanın ortaklarından olan 75 yaşında olan babası ise adli kontrol şartı ile birlikte serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

3 Haziran Cuma günü sabah 11.15 sularında Sakarya Hendek'te bulunan Havai Fişek fabrikasında patlama meydana gelmiş ve 7 kişinin hayatını kaybettiği patlama ve yangına ilişkin olarak Sakarya'da savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Yürütülen soruşturma dahilinde olayın gerçekleşmesinde ilk aşamada kusurlu olduğu ve ihmali olduğu değerlendirilen fabrikanın sorumlu müdürü A.A, fabrikanın müdürü ve genel usta başı H.A.V., iş güvenliği uzmanı A.B, ve genel usta başı E.Ö, gözaltına alınmış ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar (0)