Koronaya en kolay yakalanan kan grubu!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüsle Mücadele Kurulu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara koronavirüse en kolay yakalanan kan grubunu açıkladı.

SAĞLIK 11.07.2020, 14:15 11.07.2020, 17:48
Koronaya en kolay yakalanan kan grubu!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüsle Mücadele Kurulu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, A kan grubuna sahip olan kişilerin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanma oranının diğer kan gruplarına göre daha yüksek olduğunu, 0 grubuna sahip olan kişilerin ise yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanma oranının diğer kan gruplarına göre daha düşük olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Koronavirüsle Mücadele Bilim Kurulu Üyesi olarak tüm Türkiye'nin tanıdığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, resmi Twitter hesabından Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) yayılmasıyla ilgili önemli bir bilgilendirmede bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile kan grupları arasında bir ilişki bulunduğunu anlatan Sağlık Bakanlığı Koronavirüsle Mücadele Kurulu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Covid-19'un kan gruplarıyla ilişkisini şu şekilde açıkladı:

"A kan grubuna sahip olanlar (çok az olmakla birlikte) diğer kan gruplarına (AB, A, B, 0) sahip olanlara oranla daha kolay Covid-19'a yakalanırken, kan grubu 0 olan kişiler, diğer kan gruplarına göre (az oranda da olsa) avantaja sahipler ve biraz daha korunuyorlar."

Sağlık Bakanlığı Koronavirüsle Mücadele Kurulu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Twitter'dan yaptığı paylaşımın sonunda ise yeni tip koronavirüsten korunmanın esasına dair uyarısını yaptı:

"Sosyal mesafe, maske, el yıkama!"

Takipçilerine "Lütfen dikkat" diye seslenen Sağlık Bakanlığı Koronavirüsle Mücadele Kurulu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, tedbiri elden bırakmama çağrısında bulundu.

Kan gruplarının ülkemizdeki dağılımı

Yorumlar (0)