Hatırlatma dozuna yoğun ilgi

Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19'a karşı yeni hatırlatma dozu için randevularının tanımlanmasının akabinde Ankara Şehir Hastanesi'ne aşılarını yaptırmak için gelen yurttaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

GÜNDEM 11.07.2022, 18:20
Hatırlatma dozuna yoğun ilgi

Bakanlık, COVID-19'la mücadele çerçevesinde, son aşısının üzerinden altı ay geçen bireylere yeni hatırlatma dozu randevularını dün itibarıyla tanımlamıştı.

Üç aşıdan biri tercih edilebiliyor

Bu kapsama giren bireyler, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden randevu alarak hatırlatma dozlarını uygulatabiliyor. Hatırlatma dozu için BioNTech, Sinovac veyahut TURKOVAC aşılarından biri seçilebiliyor.

Randevularını ilk gün alarak Ankara Şehir Hastanesi'ne gelen yurttaşlar da aşı polikliniğinde uzun kuyruklar oluşturdu.

"Bunu bir toplumsal sorumluluk olarak da nitelendiriyorum"

Aşı olmak için gelen Yaşar Sezgin (61), "Bu benim dördüncü doz aşım. Önleyici ve koruyucu bir tedbir olarak bu aşıyı uygulatıyorum. Bunu bir toplumsal sorumluluk olarak da nitelendiriyorum. Buradaki yoğun rağbetten anladığım kadarıyla pek çok kişi de benim gibi düşünüyor. Bütün yurttaşlarımızı bu duyarlılığı göstermeye çağırıyorum." dedi.

"Hemen randevu aldım"

Sağlık personeli Kübra Demir (24) de randevu alıp hatırlatma aşısını olmaya geldiğini aktardı. Sağlık personeli olması sebebiyle de hemen aşısını yaptırmak istediğini dile getiren Demir, COVID-19'un hafif bir şekilde geçirilebilmesi, toplumda yayılımının önlenmesi yönünden hatırlatma dozunun ne denli önem taşıdığını söyledi.

Abdülhamit Demir (28) ise "Hemen randevu aldım. Dördüncü kez aşı oldum. Herkese de öneriyorum. Her gün bir sürü kişi bu hastalık sebebiyle sevdiklerini yitiriyor. Hastalığın daha hafif semptomlarla atlatılabilmesi, hastalığın yayılımının önlenmesi için hatırlatma dozları yaptırılmalı." sözlerini sarf etti. 











Yorumlar (0)