Yeni hatırlatma dozu randevusu açıldı: Kimler aşı olacak?

Corona virüs aşısının yeni hatırlatma dozu için randevular açıldı. Aşıyı olmak isteyenler e-nabız üzerinden randevu oluşturabilecek. Peki aşıyı kimler yaptıracak? Şartlar bulunuyor mu?

GÜNDEM 10.07.2022, 14:00 10.07.2022, 14:02
Yeni hatırlatma dozu randevusu açıldı: Kimler aşı olacak?

Kişilerin hatırlatma dozunu olabilmesi için son aşılarının üzerinden 6 ay geçmiş olması gerekiyor. Bugünden itibaren şartlara uyan kişiler e-nabızdan randevu alarak aşı olabilecek.

Hatırlatma dozunda yapılacak aşıyı kişiler seçecek

65 yaş ve üzeri tehlikeli kategoride bulunanlar bu doz ile birlikte 6’ncı aşısını olmuş olacak. 3 defa Biontech aşısı olanların ise bu işlem 4'üncü doz şeklinde uygulanacak. Hatırlatma dozu olmak isteyenler Turkovac, Sinovac veya Biontech aşılarından bir tanesini seçebilecek.

Covid vaka sayıları artıyor

Son yayınlanan haftalık Covid verilerine göre, 27 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında hasta sayısı önceki haftalara göre yüzde 114 yükseliş gösterdi. Son iki haftada içerisindeki yükseliş ise 5 kat kadar gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Koca uyardı: Hatırlatma dozunu aksatmayın

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, “Dünya üzerinde de salgında bir yükseliş görülüyor. Bu konuda aşı çok önemli. 50 yaş ve üzerinde tehlike grubunda olanlar, son dozları üzerinden 6 ay geçtiyse, hatırlatma dozu olmaları konusunda ısrar ediyoruz” demişti.

Yorumlar (0)