Hatay’da internetten tanıştığı kadına inandı! 177 bin TL’si buhar oldu

Hatay'da internette tanıştığı kadın tarafından dolandırıldığını öne süren bir kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayetçinin, kendisine gönderilen hesap numarasına toplamda 177 bin lira yatırdığı belirlendi.

GÜNDEM 27.06.2022, 14:50 28.06.2022, 13:32
Hatay’da internetten tanıştığı kadına inandı! 177 bin TL’si buhar oldu

Hatay'da bir kişi internet üzerinden tanıştığı kadın tarafından dolandırıldığını öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.

Türkiye’ye kaçmak istediğini söyledi

İddialara göre, Antakya ilçesinde ikamet eden İ.M, Almanya'da hayatını sürdüren ve isminin A.Z. olduğunu bildiği kadınla bir internet sitesi üzerinden tanıştı. A.Z. yakınları tarafından şiddete uğradığını, Türkiye'ye kaçmak istediğini ve kendisine ait 250 bin euroyu İ.M'nin banka hesabına yollamak istediğini söyledi.

Bankadan aradıklarını söylediler

Konuşmanın sonrasında İ.M'yi bankadan aradığını söyleyen bir şahıs, hesabına yurt dışından para yollandığını fakat hesabında bloke olduğunu, vereceği hesap numarasına para göndermesi gerektiğini aktardı.

Bunun üzerine İ.M. kendisine verilen hesap numarasına farklı günlerde 177 bin lira yatırdı.

Parayı yolladı, bağlantısı kesildi

Parayı söylenen hesaba göndermesinin sonrasında A.Z. ile bağlantısı kesilen İ.M. dolandırıldığını öne sürerek, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

İ.M'nin avukatı İlhan Karaköse, müvekkilinin internet üzerinde tanıştığı A.Z. tarafından dolandırıldığı sebebiyle Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi gönderdiklerini söyledi.

Müvekkilinin elinde farklı günlerde bir hesaba para gönderildiğine dair dekontlarının bulunduğunu dile getiren Karaköse, "Müvekkilimin söylemleri ve elinde bulunan dekontlara baktığımızda dolandırıcılık olayı yaşamış olduğunu anladık. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına bu konu hakkında suç duyurusunda bulunduk. İnceleme aşamasındayken dolandırıcıların yakalanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)