Hastaneye Numan Kurtulmuş'un babasının ismi verildi

Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, neden Numan Kurtulmuş'un babasının isminin verildiğini anlattı.

GÜNDEM 31.05.2020, 17:48
Hastaneye Numan Kurtulmuş'un babasının ismi verildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bu hastanenin banisi Abdülhamid-i Sani Hazretlerini rahmetle, minnetle yad ettiğini ifade ederek, bu eserin yaklaşık bir asır boyunca asker hastanesi olarak hizmet verdiğini anımsattı.

Bölgenin artık yerleşim yeri hâline geldiği için binayı restoresini yaparak ve içini modernize ederek şehrin hizmetine sunmak istediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem buram buram tarih kokan hem de vatandaşlara şifa vesilesi olacak bir eser ortaya çıktığını, eser güzel olunca isminin de bununla mütenasip olmasını arzu ettiklerini ve bu yüzden ismini Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi koyduklarını söyledi.

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un gençliğini bildiğini ve onu şahsen tanıdığı, zamanında desteğini ve teşvikini gördüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un Balkan Harbi, 1. Dünya Savaşı ve İstiklal Harbi kahramanlarından aynı zamanda alim olan Ordu Ünyeli Binbaşı Numan Kurtulmuş'un oğlu olduğunu; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirip dahiliye uzmanlığını bitirdikten sonra hayatını İstanbul'daki tüm hastaların, gariplerin, gençlerin hizmetine adadığını, gariplerin babası olarak tanınmasının da hikmetinin bu olduğunu; Perşembe günleri tüm hastalara ücretsiz baktığını, ilaçlarını ücretsiz verdiğini, ihtiyaç sahiplerinin ceplerine harçlık koyduğunu anlattı.

Babasının kendisini imam hatip okuluna girmeden önce "Niyazi Amca" diye hitap ettiği Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'a teslim ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un nöbetçi olduğu günler gelip yurtta geceleri yatakhaneyi dolaştığını, kimin üstü açık, kimin kapalı tek tek herkesi kontrol ettiğini de belirterek, "Benim de kaldığım yatakhanede çok gezdi ve üstümüzü kontrol etti. Bu şekilde de ondan çok babalık gördük" dedi.

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş, Numan Kurtulmuş'un da babası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda Numan Kurtulmuş'un babası da olan Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un vefatından sonra yıllarca her perşembe evinin kapısına gelen pek çok kimsenin kendisine hep dua ettiğini de aktararak şöyle dedi:

"Merhum Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş amcamın bir başka önemli özelliği de ideal bir gençlik yetiştirmek için hep uğraşıp didinmiş olmasıydı. Ben deyince hani bazıları eleştiriyor ya. Merhumun ideali dindar bir nesildi. Merhum Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un hayali tüm insanlığı güzellik, hayır, iyilik, hasenat, dostluk, kardeşlik ve sevgi dairesinde görmekti."

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un 1971 senesinde millî saraylar hekimi olarak görevini Dolmabahçe Sarayı'nda yürüttüğünü hatırlatan Erdoğan, bunun, Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un medeniyetimize, tarihimize, kültürümüze, ecdada olan bağlılığının bir ifadesi olduğunu kaydetti.

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un, İlim Yayma Cemiyetinin kuruluşunda ve eğitim hizmetlerinde çok büyük katkıları olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu'daki yoksul ailelerin çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmeleri ve meslek sahibi olabilmeleri konusunda ayrı bir hassasiyete sahip olduğunu, bu yönüyle de tam bir vakıf insanı olduğunu kaydederek, Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un İmam hatip okullarına ayrı sevgi beslediğini, hekimlik görevini yürütürken 51 yaşında sınavları geçip İstanbul İmam Hatip Lisesinden mezun olmasının bu sevginin bir neticesi olduğunu söyledi.

"İsmini yaşatmak boynumuzun borcu"

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un ismini yaşatmanın, boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ecdada olan muhabbetini de bildiği için Abdülhamid-i Sani Hz. emaneti, Hadımköy'deki bu hastaneye Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş ismini vermenin isabetli olacağını düşündüklerini, bu vesileyle, her iki ismi de bir kez daha rahmetle andığını ve Allah'tan mekanlarının cennet olmasını niyaz ettiğini söyledi.

Yorumlar (1)
Hüseyin kahraman 4 yıl önce
Allah Razı olsun.. Allah rahmet eylesin..