Halk TV sahibinin Assos’ta mühürlenen kaçak işletmesi, yıkıma hazırlanıyor 

Çanakkale Assos’taki kaçak lüks restoran ve plaj kısmı, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz günlerde mühürlenmişti. Şimdi de bu yapıların yıkılma kararı bekleniyor. 

GÜNDEM 28.06.2021, 15:56
Halk TV sahibinin Assos’ta mühürlenen kaçak işletmesi, yıkıma hazırlanıyor 

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan tarihi ve turistik Assos köyünün Sazlıaltı mevkiinde bulunan bir arazinin Halk TV Sahibi Cafer Mahiroğlu tarafından Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralandığı ve arazideki yapı yıkılarak yerine lüks bir restoran ve plaj yapıldığı saptanmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Çanakkale İl Özel İdaresi hem restoranı hem de plajı mühürledi.  

Fakat işletmenin mührü sahipleri tarafından söküldü ve geçtiğimiz cumartesi günü sezon açılışı yapıldı. Açılışa, CHP Genel Merkezi’nden önemli isimler katıldı. Hatta öyle ki CHP Meclis Üyesi Tahsin Tarhan, sosyal medya hesabından işletmenin reklamını dahi yaptı. Mührün söküldüğünü ve açılış yaptığını duyan çevre sakinleri ise durumu İl Özel İdare’ye bildirdi. İşletme sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İşletmenin ve plajın yıkımı için mahkeme kararı bekleniyor. 





Sazlıaltı, ikinci derece sit alanı 

Sazlıaltı mevkiinde bulunan işletmenin yapı kayıt belgesinin bulunduğu ve bu belge ile yeni bir restorantın yapıldığı belirtilirken belgede “tadilat hakkının” yer almadığı gözden kaçmadı. İkinci derece doğal sit alanı olarak kayıtlarda bulunan mevkiide büyük bir inşaat çalışmasının yapıldığı ve bunun da yapı kayıt belgesine göre aykırı olmasından dolayı yıkım kararının verilmesi gerektiği bildirildi. 





AK Parti Grup Başkanvekili tepki gösterdi 

Mahiroğlu’nun işletmesi için diğer partilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi: “Sorsan hak, hukuk, adalet derler! Bir işiniz de doğru olsun’ Cafer Mahiroğlu’nun Assos’ta işletme açmış. Açılışta kim yok ki? CHP tam kadro olarak orada! Fakat işletmenin yeri kaçak, daha önce de mühürlenmiş ve mühür sökülmüş. Yer de sit alanı. Kıyı kenar çizgisi de ihlal edilmiş. Yapı kayıt belgesindeki bina da yıkılmış, kaçak işletme yapılmış.” 



 

Yorumlar (0)