Haiti’de çete saldırısı: 8 Türk fidye için kaçırıldı

Haiti’de devlet otoritesinin zayıflaması ile güçlenen çeteler, yeni bir saldırı daha gerçekleştirdi. 

GÜNDEM 09.05.2022, 18:07 10.05.2022, 09:18
Haiti’de çete saldırısı: 8 Türk fidye için kaçırıldı

Haiti’de bir turist otobüsünün önünü kesen sokak çetesi, turistlerin tamamını kaçırarak rehin aldı. Fidye için rehin alınan turistler arasında 8 Türk olduğu öğrenildi. Toplam 17 kişiyi kaçıran çete grubu, uzun süredir ülke genelinde devam eden saldırılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. 

Olay, başkent Port-au-Prince’de yaşandı

Başkent Port-au-Prince’de meydana gelen olayda kaçırılan Türklerin kimliklerine ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Kısa süre önce gerçekleştirilen suikastte hayatını kaybeden Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin ölümünden sonra ülkede otorite boşluğu oluştu. Ülke çapında hızla örgütlenen sokak çeteleri, her gün çeşitli saldırılar düzenleyerek bölge halkında tedirginlik yaratıyor. 

Çete saldırıları, ülkenin kâbusu haline geldi

8 Türk vatandaşının yanı sıra turist otobüsündeki 8 Haitili ve bir Dominikli de fidye için kaçırıldı. Dominik vatandaşı olan kişinin aynı zamanda otobüs şoförü olduğu bildirildi. Tecavüzden haraca kadar işledikleri pek çok suç ile ülke gündemine gelen ve kendilerini 400 Mowozo adıyla tanıtan çete grubu, ülkenin kâbusu haline geldi. 400 Mowozo tarafından fidye için bugüne kadar binlerce kişi kaçırıldı. Yapılan araştırmalarda bu rakamın 1200’ü aştığı belirlendi. 

Yorumlar (0)